Laporta anuncia que les entrades dels partits internacionals al Camp Nou seran nominals

  • L'entrada en massa a l'estadi blau-grana d'afeccionats de l'Eintracht de Frankfurt ha provocat la indignació dels barcelonistes

VilaWeb
Fotografia: EFE/Alejandro Garcia

Redacció

15.04.2022 - 16:59
Actualització: 15.04.2022 - 17:00

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat que a partir d’ara les entrades dels partits de competicions internacionals que es juguin al Camp Nou seran nominals per a evitar escenaris com el d’ahir, quan afeccionats de l’Eintracht Frankfurt van omplir l’estadi blau-grana.

Segons les xifres fetes públiques pel club, ahir al Camp Nou hi havia 37.746 persones que van entrar amb un carnet d’abonat del Barça, es van vendre 34.440 entrades al públic en general, es van enviar 5.000 bitllets a l’Eintracht Frankfurt, tal com marca la normativa de la UEFA, i es van reservar 2.425 invitacions per a la UEFA. “Les 34.440 entrades que el club va posar a la venda, que corresponen a les que els abonats es van acollir a l’excedència per la covid, eren entrades que incorporaven la restricció que no podien ser comprades amb targetes de crèdit alemanyes ni des de cap adreça IP d’aquest país“, ha puntualitzat Laporta.

Aquestes entrades, segons el president, estaven localitzades a la tercera graderia de l’estadi, on es van veure una majoria de samarretes blanques de l’Eintracht. “Els que van comprar les entrades les van fer arribar als alemanys, això és una evidència”, ha denunciat Laporta, que ha recordat que aquestes 34.400 entrades es van vendre amb el 50% de descompte per als socis 24 hores abans d’obrir la venda al públic en general.

També ha explicat que entre els teòricament 37.746 abonats que van acudir al Camp Nou també es va detectar que una part d’aquestes localitats van ser ocupades per seguidors alemanys. “Aquí hi ha dues conductes irregulars que volem explicar: que són referents a les 34.400 entrades de la tercera graderia que van anar a parar de formar irregular a les mans dels alemanys, i no va ser el club el que les va vendre, i després hi ha una part dels abonaments que mitjançant una conducta irregular van acabar a les mans dels alemanys”, ha lamentat.

D’aquesta manera, com ja ha comentat la vice-presidenta de l’àrea social, Maria Elena Fort, Laporta ha exculpat el club de la presència massiva d’aficionats rivals, però ha admès que la junta directiva és responsable d’organitzar el partit i no vol que es repeteixi el que va passar ahir contra l’Eintracht. Per això, ha avançat que les entrades seran nominals en els partits de competició internacional que el primer equip de futbol disputi al Camp Nou.

Actituds incíviques dels afeccionats alemanys

L’entrada en massa de seguidors de l’Eintracht de Frankfurt va treure de polleguera els seguidors del Barça. Segons que denuncien, es van incomplir diverses normatives al Camp Nou: van encendre-hi bengales, van fumar, van entrar-hi ampolles de vidre i, alguns, van tenir una actitud hostil i fanfarrona envers els socis del Barça.

Aquest matí, Enric Masip, adjunt a la presidència del FC Barcelona, ha donat explicacions a Catalunya Ràdio que els controls de venda d’entrada del club han fallat, atès que habitualment hi ha prevists mecanismes per a evitar situacions així. D’una altra banda, ha evitat de criticar els socis que han revenut la seva localitat amb mecanismes establerts com ara el seient lliure: “Cadascú és lliure de fer el que vulgui.”

Masip ha assenyalat com a possibles responsables els turoperadors i agències similars, i ha dit que el que va passar no és perquè el club volgués fer diners venent més entrades: “El problema és com s’aconsegueixen. Fins avui, totes les entrades alliberades les ven el Barça. El que no havia passat mai és que això es convertís una arma en contra teva, a més amb comportaments incívics. Suposo que amb els turoperadors ha passat tota la vida, quantes vegades hem dit que el Trofeu Joan Gamper és gent de fora?” Així mateix, i malgrat el que ha dit posteriorment Laporta, ha afegit: “Quan algú compra entrades, el club no sap si qui les compra són alemanys.”

Nit de celebració de l’afecció de l’Eintracht Frankfurt sense incidents significatius

La celebració dels aficionats del club alemany va acabar sense cap incident ni destrosses significatives. Fonts dels Mossos han assegurat que no hi va haver cap detingut ni van registrar desperfectes rellevants. L’Ajuntament de Barcelona tampoc ha detectat cap destrossa significativa, només acumulació de brutícia que s’ha netejat al matí amb un dispositiu extra. Per la seva banda, la vice-presidenta del Barça, Elena Fort, ha lamentat les actituds absolutament incíviques, ha dit, de part de l’afició alemanya dins l’estadi. En una entrevista a ‘El món a Rac 1’ ja ha avançat que demanaran un informe al servei de seguretat per saber quines mesures s’havia previst.

Segons fonts dels Mossos, al llarg de la nit després del partit no van detectar cap incident rellevant per part dels més de 25.000 aficionats alemanys que es van desplaçar a Barcelona. En canvi, el Barça ha denunciat que dins del Camp Nou s’hi va veure comportaments “absolutament incívics” de part de l’afecció de l’Eintracht. “Hi va haver una deriva greu, en determinats moments vam començar a patir perquè no passés res”, ha admès. La mateixa vice-presidenta ha relatat que va veure com en localitats properes a la llotja presidencial alguns afeccionats alemanys escopien i llançaven cervesa a seguidors del Barça.

Ha explicat que la seguretat durant el partit estava reforçada, però com que els afeccionats alemanys estaven repartits per tot l’estadi i no només a una zona reservada per a l’afició rival, com és habitual als partits, la seguretat no va poder arribar a tots i cadascun dels punts.

Hores abans del començament del partit, els veïns de Barcelona ja van constatar que el desplaçament d’afeccionats de l’Eintracht de Frankfurt era molt més gran que les comitives habituals que vénen a jugar contra el Barça. Al migdia, milers d’afeccionats alemanys van concentrar-se a la plaça de Catalunya fent festa i, segons s’acostava l’hora del partit, van desplaçar-se caminant cap al Camp Nou. Entre els seguidors hi havia el president del club, Peter Fischer, que tampoc no es va voler perdre la celebració. Pel camí van deixar un rastre de brossa i col·lapse de les vies de circulació, atès que les blocaven completament.

Una vegada al Camp Nou hi va haver certa tensió entre totes dues afeccions i els Mossos d’Esquadra van desplegar agents antiavalots per a separar-les. A més, els antiavalots van disparar bales de foam contra un grup d’afeccionats ultres del Barça del grup Boixos Nois, que els van llançar objectes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor