13.07.2016 - 21:25
|
Actualització: 25.07.2016 - 14:37
Quan falta ben poc perquè arribi a casa nostra, Pokémon Go, l’última aplicació desenvolupada per The Pokémon Compay i Nintendo, s’ha convertit en el fenomen més massiu dels últims temps a les xarxes. Amb només una setmana ja ha aconseguit superar els 65 mil usuaris de Twitter. La fal·lera per esdevenir el millor entrenador Pokémon és del tal calibre que els servidors de Nintendo no donen l’abast i en els darrers dies s’han saturat diverses vegades.
La novetat ha revolucionat l’univers ‘gamer’ i està omplint els carrers de caçadors de petits monstres virtuals. La fórmula màgica és la barreja del passat i el futur. Han recuperat els centenars de criatures inversemblants que els anys noranta van entusiasmar els usuaris de Game Boy i els han incorporat la tecnologia de moda: la realitat augmentada.
Marea de gente intentando pillar un Squirtle pic.twitter.com/23WvYmj2fF
Pokemon Go, flipas lo que hace
— Naruedyoh (@Naruedyoh) July 11, 2016
Pokémon Go cerca produir la sensació que el jugador forma part de la història. Els usuaris fan servir el telèfon —concretament el GPS i la càmera— per poder capturar Pokémons al món real. Un Pickachu a Central Park o un Squirtle a davant del Capitoli. No hi ha pantalles, ni límits. Qualsevol espai de la ciutat pot amagar nous animalons que el jugador ha de col·lacionar i entrenar perquè evolucionin.
L’eclosió de Pokémon Go no només està sent un revulsiu en el món tecnològic, sinó que suposa un punt d’inflexió en els comptes de Nintendo. Les accions de la companyia japonesa a la borsa de Tòquio no paren de créixer des de la publicació del joc i, de fet, aquest dilluns van disparar-se un 24,52% fins a assolir les millors xifres de l’empresa dels del 1983.
Nintendo having their best day since 1983 as #PokemonGo takes over the world#MoverOverMario pic.twitter.com/9XnHeumMSx
— David Ingles (@DavidInglesTV) July 11, 2016
A l’espera que Pokémon Go arribi de manera oficial arreu, són molts els internautes més enllà dels Estats Units i Nova Zelanda que no s’han pogut esperar, han cercat fórmules per esquivar les limitacions i ja han aconseguit descarregar-se l’aplicació.
La polèmica
L’aparició d’aquest nou joc, alhora individual i de masses, no ha restat exempta de controvèrsies. Al Regne Unit, la NSPCC, l’Organització Nacional per la Prevenció de la Crueltat vers la Infància, ha demanat als autors de l’aplicació que facin certes modificacions abans de debutar a la Gran Bretanya després de comprovar que la persecució de determinats Pokémons conduïa a ‘sex shops’ o que l’aplicació ha estat utilitzada per lladres per conduir gent a llocs remots abans d’atracar-los.
D’altra banda, des de diversos museus i indrets emblemàtics ja s’ha demanat que la gent no jugui dins del seu recinte. El més important, el Museu de l’Holocaust de Washington després que dins de l’auditori Helena Rubinstein en record als assassinats a les cambres de gas hi aparegués, precisament, un Pokémon de gas.