Plataforma per la Llengua condemna la “interferència” de la Justícia en el model d’ensenyament plurilingüe del Consell

  • La Plataforma per la Llengua ha condemnat la "interferència" de la Justícia en el model d'ensenyament plurilingüe de la Generalitat Valenciana i ha manifestat el seu "total suport" al Consell i al conseller d'Educació, Vicent Marzà, davant la suspensió cautelar del Decret de plurilingüisme.

VilaWeb
Redacció
25.05.2017 - 17:10

CASTELLÓ, 25 (EUROPA PRESS)

La Plataforma per la Llengua ha condemnat la “interferència” de la Justícia en el model d’ensenyament plurilingüe de la Generalitat Valenciana i ha manifestat el seu “total suport” al Consell i al conseller d’Educació, Vicent Marzà, davant la suspensió cautelar del Decret de plurilingüisme.

L’entitat ha recordat en un comunicat que la secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs de la Diputació d’Alacant, una administració que “no té competència en ensenyament, que pretén frenar l’engegada del nou model educatiu, prevista per al pròxim curs i àmpliament acceptada per la societat valenciana”, han apuntat.

El portaveu de la Plataforma per la Llengua a la Comunitat Valenciana, Manuel Carceller, ha assenyalat que el recurs presentat per la Diputació d’Alacant, dirigida pel PP, “una formació contrària a la normalització i als drets del valencià”, és un “intent antidemocràtic desesperat de frenar el model d’ensenyament amb una amplísima acceptació social, plurilingüe i on el valencià té un paper com a llengua vehicular”.

Carceller ha manifestat que l’acceptació per un tribunal de justícia dels arguments de gent “sense cap competència en educació”, com la Diputació d’Alacant, és una “mostra de l’oposició de minories contra els drets lingüístics del valencià i contra el dret del poble valencià a comptar amb un model educatiu propi”.

Per la seua banda, el professor de Dret Administratiu de la Universitat de València (UV) Andrés Boix ha qualificat l’argumentació del Tribunal per a la suspensió cautelar de “psicodèlica”. Segons ha dit, “no té cap sentit dir que el fet que uns estudiants que no acreditaven coneixements de valencià i anglés en acabar l’etapa escolar passen a acreditar-los els puga suposar algun perjuí”.

El titular de Dret de la UV també creu “dubtós” que es puga legitimar a la Diputació d’Alacant “com a actor que vetla pels interessos dels ciutadans, ja que és una administració que servix als municipis i que, a més, no pot afectar els administrats de València i Castelló”. Boix ha sentenciat que es tracta d’un ús de la justícia cautelar sense control com a mecanisme per a, de manera gens raonable, fer política de forma bastant descarada”.

Tenint en compte que la resolució que establix la mesura cautelar encara no és ferma i que “no motiva adequadament” la “gravetat” necessària per a la seua aplicació, des de la Plataforma per la Llengua celebren que la Generallitat “interpose el corresponent recurs de reposició”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor