28.09.2024 - 18:39
|
Actualització: 28.09.2024 - 20:15
La Plataforma No a la Copa Amèrica ha replicat a l’ex-batllessa de Barcelona Ada Colau que era corresponsable que es fes la competició a la capital catalana i que quan s’havia acordat d’acollir les regates a la ciutat ella n’era la batllessa. “El moment de posicionar-se amb coherència era llavors, quan ostentava l’alcaldia i s’havia de decidir si la Copa Amèrica es feia o no a Barcelona”, ha assenyalat la plataforma en un comunicat, en què afegeix que aleshores calia investigar a fons les xifres de l’impacte econòmic de la competició i no acceptar acríticament els informes fets a mida per l’organització.
La plataforma sosté que Colau i el seu equip de govern de bon començament eren plenament conscients que era una competició elitista, sense gens d’interès ni tradició a la ciutat. “Sabien que estava patrocinada per Louis Vuitton i que a València i a Nova Zelanda havia deixat un forat econòmic immens”, diuen els membres de l’entitat.
📝 COMUNICAT // Davant el recent canvi d’opinió de @bcnencomu: tenim memòria, la responsabilitat d’haver portat l’@americascup no s’esborra.
▶️ El 13 d’octubre sortim als carrers i enfonsem el model Copa Amèrica. ✊🏽 pic.twitter.com/pmBNvAVTje
— No a la Copa Amèrica 2024 (@NoCopaAmerica) September 28, 2024
Així mateix, les entitats remarquen que ningú pot esborrar la batllessa de la fotografia al costat del màxim responsable de l’equip Emirates Team New Zealand, Grant Dalton; la vice-presidenta de la competició, Aurora Catà; i dels aleshores president de la Generalitat, Pere Aragonès, conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i president del Port de Barcelona, Damià Calvet; i de l’ex-tinent de batllessa i actual batlle de Barcelona, Jaume Collboni.
Al ple municipal d’ahir, Barcelona en Comú va demanar que s’elaborés una auditoria externa per revisar les dades sobre l’impacte econòmic de la Copa Amèrica, tot i que el ple ho va rebutjar amb els vots en contra de tots els grups excepte BComú i l’abstenció d’ERC. La petició arribava després de les denúncies que l’organització presumptament va falsejar les xifres d’audiència i d’impacte econòmic per ser considerada esdeveniment d’interès públic.
D’una altra banda, la Plataforma No a la Copa Amèrica exigeix a Barcelona en Comú que es comprometi a no signar acords opacs amb clàusules de confidencialitat i reivindica l’esforç dels més de 140 col·lectius que formen part del moviment contra la competició.
“Nosaltres continuarem lluitant per una ciutat de les veïnes, i no dels lobbies“, conclouen les entitats, que sortiran al carrer el 13 d’octubre per reclamar que la competició no torni mai més a la ciutat.