01.07.2016 - 22:00
La setmana anterior vàrem començar a explicar-vos com planificar les vacances amb el mòbil i aquesta l’acabarem, anem per feina.
Documents
Quan ens posem a organitzar un viatge de seguida pensem en els documents que necessitem com el DNI, el passaport, el carnet de salut etc… Però potser no sabreu que hi ha carnets que ens serveixen per a tenir descomptes en altres països -això els docents ho saben bé- i visitar molts museus de franc! Per exemple el carnet Jove, que és molt fàcil i ràpid d’obtenir -a partir dels 12 anys i fins als 30 anys-. Mireu el web.
Consells
I ara les apps que ens ajudaran als viatges. La primera per a fer la maleta, una app que segons el nombre de viatgers, els dies i el clima de la destinació, t’indicarà el que has de ficar a la bossa. El seu nom és Packing Pro, l’app #1 per a iPad a l’apartat de viatges als EUA.
Una altra és PACK POINT, que també t’ajuda a organitzar tot el que necessites per a viatjar en funció de la durada del viatge, el temps que i el que hi vols.
La comunicació: Idiomes
El traductor de Google, que tradueix a 103 idiomes diferents, 52 d’ells sense tenir connexió a Internet, així que si no teniu dades també la podreu fer servir. Té l’opció de ‘mode càmera’, que permet de fer fotos del text i traduir-lo a l’instant a 29 idiomes. Així que si esteu al davant d’un cartell en ciríl·lic o mandarí, només heu de fer-li una foto per saber què us està dient. Si, a més, voleu fer-vos entendre en el seu idioma, podeu provar el Vocabulary Trainer.
I, molt similar, però amb versions per IOS i Android, i en català, LanguageCourse, que serveix per a aprendre les paraules i frases més habituals d’un idioma.
Els diners
Si aneu a qualsevol país que no és de la zona euro necessitareu un conversor de divises. Un parell de bones apps són ‘Conversor de Divisas Fácil’, amb 180 divises diferents, o ‘XE Currency’, en versió IOS i Android.
Totes dues s’actualitzen sempre amb la darrera cotització.
Una app molt més potent és Convert-me que no tan sols converteix divises sinó que també t’ajuda en la conversió de mesures, perquè als EUA, per exemple, a més de pagar en dòlars, mesuren en polsades, peus, iardes, milles o bé en onzes o Fahrenheit.
Recursos d’avions
Per trobar vols, una de les més conegudes és SKYSCANNER, que compara entre centenars d’aerolínies per a trobar la més econòmica. Ara bé, és recomanable esborrar les galetes en les cerques. Ja sabeu que els venedors online són intel·ligents i si saben que estem interessats en una destinació els preus oferts no baixaran. Teniu versió per IOS i per Android.
Si ja teniu el vol i voleu saber a on està el vostre avió en tot moment, suposant que tingueu wifi a l’avió, podeu fer servir Flightradar24, versió IOS i Android. Si esteu a terra podreu veure en un mapa com es van movent tots els avions que hi ha volant en aquell precís moment a tot el món.
RUMBO també és un clàssic per a vols i hotels, també per IOS i per Android. Però KAYAK és el cercador per excel·lència d’hotels, vols i cotxes de lloguer, versió IOS i Android.
Una cosa que també heu de preparar quan voleu és què fer amb el cotxe si, per força, heu d’anar amb ell a l’aeroport per males combinacions, distàncies o horaris. Els d’Aparca&Go et permeten deixar el cotxe a l’aeroport a preus raonables a l’aeroport de Barcelona, a l’estació de Sants o al Port de Barcelona.
Recursos de transport terrestre
Per aquells que viatgen sols i volen compartir cotxe tenim BLABLACAR, que cobra una petita comissió i disponible en versió IOS i la versió Android. Els d’AMOVENS són la còpia de BlaBlaCar però de moment no cobren comissió. També en versió IOS i Android.
També tenim les típiques apps de lloguer de cotxes com RENTALCARS, que fa el mateix que SkyScanner però amb les agències de lloguer de cotxes. Compara els preus de totes i et dóna la llista amb comparacions, versió IOS i Android.
Si fem servir el tren RENFE és l’app oficial. No és fàcil d’usar i la informació a l’usuari no és clar, així que aconseguir consultar horaris i comprar bitllets és una empresa titànica. Tenen una versió per Android per comprar tiquets i una per IOS. Si no us en sortiu amb l’app de Renfe, GOEURO ens busca trens, vols i autobusos a tota Europa.
Si busquem només autobusos BUSBUD funciona per a autobusos dintre de l’estat espanyol.
Recursos d’Allotjament
Quant als hotels, BOOKING, TRIVAGO i TRIPADVISOR són els més coneguts. Pels qui viatgin més justos de pressupost HOSTELWORLD és una app d’albergs de tot el món.
MI CASA RURAL contacta directament amb els propietaris de les cases a llogar. I els de Toprural, dels de HomeAway, també us ofereixen allotjaments en cases rurals.
AIRBNB és una app desenvolupada per a una empresa que es queda una petita comissió per cada reserva efectuada. Exerceix d’intermediària i disposa d’oferta en més de 34.000 ciutats de tot el món.
I per a estades a grans hotels a preus baixos, proveu ‘Hotel Tonight’. Podeu reservar amb un màxim de set dies d’antelació, així que si sou dels que voleu tenir-ho tot planificat, aquesta no és la vostra app
Per trobar restaurant tenim ELTENEDOR, dels de TripAdvisor, i FOURSQUARE, com ja sabeu, s’autopromocionen com el millor lloc per trobar llocs a on menjar, beure, fer compres o visitar qualsevol ciutat del món.
Meteo
En qüestions de meteorologia ACCUWEATHER és de les més completes. Ofereix la previsió, imatges de radar i vídeos del lloc triat.
Activitats de vacances
Apps per visitar museus, monuments i esdeveniments culturals n’hi ha moltíssimes. Ens fixem amb una de ben nostra, la del Museu d’Història de Catalunya.
Una relació força gran d’activitats al destí la trobareu a VIATOR, una app més dels de TripAdvisor que t’aconsellen i et venen activitats a tot arreu. I també a GET YOUR GUIDE, per aconseguir entrades a la Torre Eiffel o a la Sagrada Família.
Els que aneu a la platja heu de tenir l’app imprescindible per a conèixer l’estat de les platges i el mar: PlatgesCat per les catalanes i iPlaya amb tota la informació de més de 2.000 platges. La previsió del temps, la temperatura de l’aigua, les onades, les marees, l’índex UV per saber quina protecció us heu de posar i, és clar, una relació de serveis disponibles a la platja.
Però si sou dels que voleu sortir a mar, bé sigui fent surf, fent winsurf o bé amb barca, la vostra app es diu windguru, l’app de referència per qualsevol que es faci a la mar.
I si no marxeu de vacances i heu pensat descansar a casa, també tinc una recomanació per vosaltres. Mireu aquest nou televisor d’LG amb un sistema per fer fóra els mosquits! Ho fa gràcies a un sistema incorporat d’ultrasons als quals els humans no som sensibles, però els mosquits sí. Com no podia ser de cap altra forma, aquesta tecnologia té un nom i es diu ‘Mosquito Away Technology’. El link del televisor és del portal d’LG a l’Índia. L’article és dels companys de wwwhat’s new, a veure si aviat el tenim aquí.
Vegeu l’explicació de Joan Jofra: