13.02.2020 - 17:00
La Plaça del Llibre d’Alacant s’ha consolidat com a aparador literari del sud del país. Juntament amb la de València i, recentment, la de Castelló, la fira s’ha convertit en punt de trobada per a escriptors, editors i lectors. Enguany, es fa del 14 al 16 de febrer i s’hi poden trobar més de mil títols i una trentena d’activitats per a tots els públics, com ara trobades amb autors, animacions infantils i música a la plaça del Port.
La programació inclou col·loquis amb diversos autors. Destaquen, per exemple, dues taules rodones. D’una banda, l’escriptora i traductora Bel Olid presentarà el seu llibre Follem?, sobre sexualitat i dissidències. D’una altra, l’escriptor i economista Gustau Muñoz parlarà del seu llibre Corrents de fons al País Valencià, en què analitza la transformació del País Valencià amb un rerefons crític.
La Plaça del Llibre també és un espai per a presentar les novetats editorials d’aquesta temporada. Una de les més rellevants és la del llibre Les petjades del temps, que recull les memòries de Rosa Serrano, qui va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat el 2019. Altres obres que també es presentaran són Ventalls de paper, de Lliris Picó; Pedres que han de ser remogudes, de Jovi Seser; Fotògrafa de núvols, d’Anna Rubio i Miquel Martí i Pol. Somiar el demà, d’Hèctor Serra. També hi haurà un recital de poesia contemporània a càrrec dels autors Marc Granell, Josep Piera i Vicent Camps. Enguany es retrà homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, escollida escriptora de l’any per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Una part de la programació va adreçada als alumnes dels centres educatius. Els estudiants de secundària retran homenatge a l’escriptora Isabel-Clara Simó amb la lectura de textos de l’autora i els més petits podran gaudir del contacontes el Gran Jordiet, la presentació dels llibres El gegant del merengue i Minerva, una vampira de veritat i animacions infantils com Tangram, una història per la integració.