17.11.2020 - 09:52
Els restauradors proposen al govern un pla de desconfinament progressiu a partir de dilluns i de reobertura gradual dels locals, segons que publica avui La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. La primera fase d’aquest pla dels gremis, del 23 de novembre fins al 8 de desembre, permet l’obertura dels bars i restaurants amb una cabuda màxim del 30%, ampliable fins al 50% si es pot garantir una distància mínima d’1,5 metres entre taules. A més, els establiments hauran de garantir la ventilació i quedarien tancats aquells espais on no fos possible. També es recomana l’ús de màscares entre plats. El Departament d’Empresa ha traslladat la proposta a la resta del govern.
Una altra de les mesures incloses en aquest pla dels restauradors del Principat és que el tancament s’allargui fins a les onze de la nit. Així mateix, proposen de mantenir obertes les terrasses i, que abans d’entrar als establiments, els clients es facin un control de temperatura i registrin les seves dades personals si en donen el seu consentiment. En aquesta primera fase, es mantindria el màxim de sis persones per grup.
Les altres dues fases són del 9 de desembre fins als 6 de gener i del 7 de gener en endavant, amb unes mesures que s’haurien d’anar flexibilitzant progressivament. Els restauradors també proposen de crear un grup de seguiment del desconfinament on participin el sector i les conselleries de Salut, Interior i Empresa.
La proposta ha anat a càrrec de les cinc federacions i gremis de restauració de Catalunya: el Gremi de Barcelona, la federació intercomarcal, la federació de les comarques gironines, l’hostaleria de Lleida i l’associació d’hostaleria de Tarragona. Els restauradors es van reunir dilluns amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, per traslladar-li la proposta, i des de llavors està sobre la taula del govern.
Fa una setmana, el Gremi va celebrar un acte a Barcelona amb líders gastronòmics per reclamar la reobertura del sector on ja es van perfilar algunes de les propostes dels restauradors per reprendre l’activitat.