S’ha mort l’influent director teatral Peter Brook

  • Va excel·lir en la renovació teatral i adaptació de grans clàssics de William Shakespeare

VilaWeb
Peter Brook amb Cesc Casadesús, director del Grec, ara fa un any

Redacció

03.07.2022 - 12:33
Actualització: 03.07.2022 - 12:39

Peter Brook, un dels creadors teatrals més grans d’aquestes darreres dècades, s’ha mort a noranta-set anys. Brook, britànic, va redefinir la manera com la societat veu el teatre amb produccions al Regne Unit i l’estat francès que després van recórrer els escenaris d’arreu del món. Va reimaginar els muntatges de clàssics de William Shakespeare, com ara El rei Lear, HamletSomni d’una nit d’estiu i Timó d’Atenes.

Durant la seva carrera, ha rebut molts reconeixements, com ara els premis Tony i Emmy, el Laurence Oliver Award, el Praemium Imperiale i el Prix Italia. Tot just fa un any va estrenar al festival Grec la seva darrera obra: Tempest Project.

Brook s’ha mort a París, on es va establir el 1974 i va desenvolupar-hi gran part de la seva carrera. Més enllà de Shakespeare, també es va prodigar amb grans èxits, com ara Mahabharata, versió teatral del poema hindú, i Marat/Sade, de Peter Weiss.

Va néixer a Londres el 1925 i va començar a dirigir a vint anys, amb la Birminghan Repertory Company. Entre el 1947 i el 1950 va fer de director a la Royal Opera House i al Covent Garden de Londres, en què s’encarregava del disseny de les escenografies, i el 1962 va entrar a la Royal Shakespeare Company, en què va dirigir una gran quantitat de produccions. Els anys setanta se’n va anar a viure a París, on va fundar el teatre Bouffes du Nord, on va desplegar el seu teatre experimental durant mig segle.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor