Què és el ‘pet sitting’? La nova tendència per a viatjar de franc a canvi de cuidar animals

VilaWeb

Redacció

25.08.2024 - 21:40
Actualització: 25.08.2024 - 21:44

“No passa res si estàs de viatge, si necessites un servei de guarderia o simplement necessites que et passegin el gos, pots estar segur que el teu animal de companyia està en bones mans!”. Aquest missatge o missatges semblants es poden llegir a diferents pàgines web de cuidadors d’animals: gent que s’ofereix a tenir cura dels animals de companyia mentre els amos són de viatge. Ara el model ha canviat: ja no són els amos qui deixen els animals de companyia a casa del cuidador, sinó que és el cuidador que s’instal·la a casa els amos en una nova tendència que a les xarxes s’ha batejat pet sitting [cangur d’animals]. En conseqüència, això ha derivat en una nova manera de viatjar molt econòmica, atès que permet de tenir allotjament de franc a canvi de tenir cura dels animals dels propietaris de l’immoble.

Com funciona exactament el pet sitting?

Aquesta nova tendència permet d’allotjar-se de franc en una casa mentre els propietaris són fora, a canvi de tenir cura dels animals de companyia. Però com es fa exactament? Com podem trobar aquestes persones que cerquen un cuidador? És molt senzill: hi ha aplicacions i pàgines web que posen en contacte els cuidadors amb els propietaris dels animals. Algunes de les més conegudes són Trusted House Sitter, PetBacker i Mad Paws. 

Si voleu provar-ho, haureu de crear-vos un perfil en una d’aquestes pàgines i després seleccionar les ofertes que us interessin.

Una tendència viralitzada a TikTok

Només a TikTok, ja hi ha més de 76.000 publicacions sobre aquesta nova tendència. Així doncs, és ben comú trobar vídeos on s’explica on i com viatjar seguint aquest model: “Lisboa és a la teva llista de llocs on anar? T’explico com pots combinar el teu amor per viatjar i els animals en una de les millors localitzacions. Com a pet sitter, no hi ha millor manera d’explorar una ciutat que amb un gosset al teu costat. Lisboa realment és una molt bona ciutat per als animals: hi ha molts parcs per a animals, una oportunitat per a conèixer gent nova i animals. Tot és millor amb un gos! […]”, explica una cangur d’animals de companyia al compte de TikTok de Trusted House Sitters.

@trusted.housesitters Cat, bunny, lizard, and chicken sitting often also available 🐱🐰🦎🐔 #lisbon #petsittingadventures #solotraveltips #dogsitting #TrustedHousesitters ♬ Midnight Memories – Sleep Guru


Rita (@elviajederita), per la seva banda, explica la seva experiència de més d’un mes al Canadà: “Crec que molts de vosaltres subestimeu els diners que us podeu estalviar si, en lloc d’anar a un hotel o un Airbnb, teniu cura de cases i d’animals de companyia. Acabem de tornar d’un viatge al Canadà.” En el vídeo explica la seva experiència. Assegura que estar un mes en una casa al Canadà els hauria costat més de dos mil euros; en canvi, fent de cangurs els ha sortit de franc. A més, diu que fins i tot els han deixat el cotxe. No és la primera vegada que han utilitzat aquesta fórmula per viatjar, ja ho havien fet a Hawaii.

Però tenir cura d’animals, no serveix només per a viatjar

Ara bé, tot i que molta gent ho utilitza com una nova manera de viatjar molt més econòmica, n’hi ha que també ho aprofiten per viure durant una temporada llarga en una altra ciutat. Pam Guerrero (@pamguerrerop), per exemple, explica fil per randa com s’ho fa per viure a París sense pagar per l’allotjament: “Em vaig inscriure en una aplicació en la qual tens cura d’animals de companyia a canvi d’allotjament de franc. Per tant, vaig anar a viure en un còmode apartament de París durant un mes i mig amb en Gribouille [un gat]. Ens fem companyia, juguem, l’alimento… Això em permet de tenir temps per a treballar a distància i recórrer i gaudir de la ciutat.”

Tot i que aquesta nova manera de moure’s pel món és una tendència d’ara, hi ha gent que fa temps que es dedica a tenir cura dels animals de companyia dels altres quan aquests no poden. És el cas d’Adriana Villafañe, resident de Barcelona, que declara a VilaWeb que aquesta va ser una bona manera de fer diners quan era estudiant i no podia treballar a temps complet. “Vaig començar a fer de pet sitter el 2018, quan estudiava. Era una manera de tenir ingressos. Són diners fàcils”, assegura. Segons que explica, sempre li han agradat els animals, i per això no va dubtar a fer-se’n cangur. En el seu cas, en lloc d’anar a casa els amos dels animals, són ells qui els porten a casa d’ella. “Els trec a passejar, jugo amb ells, els dono menjar… Com que treballo des de casa, em va bé perquè em passo el dia amb ells i després m’obliga a sortir a treure’ls a passejar i esbargir-me.”

Durant tot el mes d’agost, Villafañe es fa càrrec d’una gossa. És el tercer estiu que la cuida i li ha agafat molta estima. “L’aplicació que faig servir et permet de conèixer molta gent. A mesura que agafes confiança, després els amos ja es posen en contacte amb tu directament, sense haver de tenir l’aplicació com a intermediari.” Els mesos d’estiu, diu, són els més sol·licitats, i la tarifa que cobra Villafañe per nit és de vint-i-cinc euros per animal, una tarifa que varia segons si és només un servei d’una tarda –treure a passejar el gos; d’un dia o bé de més d’un dia. Ara per ara, Villafañe ha decidit de tenir cura dels animals d’un en un. “Normalment, m’agrada tenir cura d’un únic animal, així estic més tranquil·la i tinc més pau mental. Em fa por tenir dos gossos que no es coneguin i haver de deixar-los sols a casa si surto algun moment. No vull que es facin mal o ves a saber… Si tinc més d’un gos, és perquè ja viuen junts.”

En definitiva, una experiència que Villafañe valora molt positivament. “Quan marxen els animals sents un buit! [Riu]. Per exemple, amb la gossa que tinc ara a casa… És que l’adoro, perquè ja ens coneixem molt. Però bé, sé que la tornaré a veure.”

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor