27.10.2017 - 02:00
|
Actualització: 27.10.2017 - 10:26
Des de fa vint-i-tres anys, pels volts de Tots Sants, Viladrau fa la Fira de la Castanya amb l’objectiu d’atreure visitants a una festa que combina natura, cultura i tradició. A més, la fira, que es fa aquest cap de setmana, recupera la castanya autòctona del Montseny. Diuen que la peculiaritat de la castanya de Viladrau és el bon gust, que és degut al fet que els fruits són més petits i no contenen tanta aigua. Per això totes les castanyes que es vendran a la fira pertanyen a aquesta varietat.
Entre les novetats d’enguany, es destaquen dues propostes: un nou espai per a famílies, amb activitats per als infants, com ara aprendre a torrar castanyes, i el començament de la campanya gastronòmica de la castanya. Aquesta iniciativa involucra els restauradors del poble, però també restaurants del col·lectiu Osona Cuina, que durant un mes elaboren plats amb la castanya del Montseny.
La fira d’enguany comptarà amb setanta expositors, la majoria dels quals vendran tota mena de productes relacionats amb el món de la castanya. Entre les activitats, es destaquen La Càlifa del Cavaller d’Espinzella, un espectacle de carrer que acaba amb el ball de ‘Torra-la bé’ a la plaça Major. Diumenge a migdia es farà el tast gastronòmic, en què el públic podrà degustar tot de tapes elaborades amb castanyes, com ara senglar amb castanyes, estofat de vedella amb castanyes i flam de castanya.