24.04.2021 - 10:32
|
Actualització: 24.04.2021 - 11:21
Van ser molts les persones que ahir, durant la diada de Sant Jordi, es van quedar sense poder comprar una rosa. No tan sols per l’efecte dissuasiu de les llargues cues que ocasionaven els aforaments del 30% en establiments i la distància mínima a respectar, sinó perquè no hi havia prou estoc. Si fa dos anys se’n van vendre set milions, ahir quatre i escaig.
Ho ha explicat en declaracions a l’ACN el president del Gremi de Floristes, Joan Guillén. El motiu és que entre un 70% i un 80% de les roses que es venen per Sant Jordi s’importen de Llatinoamèrica, de països com ara Colòmbia i l’Equador, on moltes zones s’han vist afectades pel temporal Niña. “La capacitat de reacció era nul·la en aquest moment”, ha explicat en saber que molts proveïdors grans s’havien quedat sense roses.
▶ VÍDEO | Llargues cues a la Rambla de Barcelona per comprar les últimes roses https://t.co/a66dongRGH pic.twitter.com/eEHtyD5Lw9
— VilaWeb (@VilaWeb) April 23, 2021
“La gran pregunta és si hi ha persones que s’han quedat sense roses o hem fet un Sant Jordi més sostenible d’aquesta manera”, ha reflexionat en veu alta tot criticant la massificació i la poca qualitat de les flors en diades anteriors. “Hem de cercar un futur que sigui més en aquesta línia”, ha defensat, tot destacant que “la qualitat i la sostenibilitat són la clau perquè Sant Jordi sigui un èxit”.