16.07.2016 - 02:00
L’editora de llibres de gastronomia, Anna García, es pregunta què és la cuina feliç. I arriba a la conclusió següent: ‘La cuina feliç és la que compleix tres objectius: beneficia el nostre organisme, satisfà el nostre paladar i és viable en el nostre dia a dia, tan econòmicament com pel que fa a l’elaboració. És a dir: saludable, gustosa i assequible.’ Així neix el receptari Cuina feliç (Columna edicions), on l’autora aplega receptes per als mesos de més calor de l’any.
D’entrada el llibre proposa una selecció de trenta-vuit ingredients que reuneixen una sèrie de condicions de qualitat: ‘són sans, naturals, deliciosos, imprescindibles, versàtils, assequibles.’ Encapçalen la llista el cogombre, el pebrot vermell, el tomàquet, el bonítol, els calamars, les sardines, l’albercoc i les cireres.
Després comença pròpiament el receptari, amb seixanta receptes d’estiu. Algunes són variants de plats clàssics de tota la vida, d’altres són receptes innovadores. Una vintena d’aquestes receptes es poden prendre a qualsevol època de l’any. I s’organitzen en tres blocs: Primavera i estiu, És temps de cuidar-se i Tancat pe vacances. Aquest apartat és dedicat a plats que es fan en pocs minuts i que es poden deixar fets per consumir en qualsevol moment del dia. L’últim apartat es titula Vacances en família i inclou propostes culinàries per als més petits.
Entre les receptes proposades hi trobem: crema freda d’alvocat, cogombre i iogurt grec, amanida de pollastre amb curri, sardines fredes a l’estil provençal, cebiche d’orada amb mango, cebiche de sípia, te vermell gelat amb cítrics, sopa freda de síndria i cireres, amanida d’escarola amb magrana, bacallà i anxoves, puré fred de llenties, salsa de festucs i alfàbrega, tzatziki, truita de carabassó a la turca, salmó marinat a l’estil escandinau, gelat casolà de mango… i moltes més.