Per gaudir de la cuina els mesos de més calor

  • Columna edicions ens proposa el receptari 'Cuina feliç' d'Anna García, basat en una cuina saludable, gustosa i assequible

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

16.07.2016 - 02:00

L’editora de llibres de gastronomia, Anna García, es pregunta què és la cuina feliç. I arriba a la conclusió següent: ‘La cuina feliç és la que compleix tres objectius: beneficia el nostre organisme, satisfà el nostre paladar i és viable en el nostre dia a dia, tan econòmicament com pel que fa a l’elaboració. És a dir: saludable, gustosa i assequible.’ Així neix el receptari Cuina feliç (Columna edicions), on l’autora aplega receptes per als mesos de més calor de l’any.

D’entrada el llibre proposa una selecció de trenta-vuit ingredients que reuneixen una sèrie de condicions de qualitat: ‘són sans, naturals, deliciosos, imprescindibles, versàtils, assequibles.’ Encapçalen la llista el cogombre, el pebrot vermell, el tomàquet, el bonítol, els calamars, les sardines, l’albercoc i les cireres.

Després comença pròpiament el receptari, amb seixanta receptes d’estiu. Algunes són variants de plats clàssics de tota la vida, d’altres són receptes innovadores. Una vintena d’aquestes receptes es poden prendre a qualsevol època de l’any. I s’organitzen en tres blocs: Primavera i estiu, És temps de cuidar-se i Tancat pe vacances. Aquest apartat és dedicat a plats que es fan en pocs minuts i que es poden deixar fets per consumir en qualsevol moment del dia. L’últim apartat es titula Vacances en família i inclou propostes culinàries per als més petits.

Entre les receptes proposades hi trobem: crema freda d’alvocat, cogombre i iogurt grec, amanida de pollastre amb curri, sardines fredes a l’estil provençal, cebiche d’orada amb mango, cebiche de sípia, te vermell gelat amb cítrics, sopa freda de síndria i cireres, amanida d’escarola amb magrana, bacallà i anxoves, puré fred de llenties, salsa de festucs i alfàbrega, tzatziki, truita de carabassó a la turca, salmó marinat a l’estil escandinau, gelat casolà de mango… i moltes més.

cuina feliç - portada

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor