27.07.2016 - 15:00
|
Actualització: 28.07.2016 - 10:22
GIRONA, 27 (EUROPA PRESS)
El tenor Pene Pati i la mezzosoprano J’Nai Bridges obriran aquest dissabte el 36 Festival de Torroella de Montgrí (Girona), que es farà fins al 19 d’agost, a diferents equipaments de la població, amb la presència del violagambista Jordi Savall, la pianista francesa Katia Labèque i la violinista russa Viktoria Mullova.
El festival d’aquest any proposa una exploració de quina manera la música ha mogut i commogut la humanitat en els últims set segles, amb un viatge del ‘Llibre vermell de Monsterrat’ del segle XIV fins a l’actualitat, amb un periple per les sonoritats de la mà de noms internacionals de la música clàssica i joves promeses.
La música antiga serà la protagonista d’aquesta edició amb l’Ensemble Micrologus, referent de la interpretació de la música medieval, i oferirà el 2 d’agost la seva aproximació al ‘Llibre vermell’, un dels pilars de la música a l’Edat Mitjana a la Península.
El director i flautista italià Giovanni Antonini, al capdavant del seu grup Il Giardino Armonico, es passejarà el 15 d’agost per la música instrumental europea dels segles XVI i XVII en un programa que pren el títol d’una pavana anònima italiana del segle XVI, ‘La morte della regione’.
La Cappella Neapolitana Antonio Florio, coneguda fins al gener passat com a Capella della Pietà dei Turchini, repassarà el 7 d’agost les millors composicions barroques de la popular antífona Salve Regina.
El 18 d’agost, la soprano pamplonesa Raquel Andueza i el seu conjunt La Galanía aprofundiran en les cançons d’amor del segle XVII escrites a Europa en castellà amb un programa que agafa el títol de la bogeria d’Henri Le Bailly, ‘Jo sóc la bogeria’.
Acadèmia 1750 s’aproximarà el 4 d’agost al classicisme i al primer romanticisme sota el lideratge de Massimo Spadano, i amb el prestigiós violinista italià Giuliano Carmignola com a solista de dos concerts de Wolfgang Amadeus Mozart i Joseph Haydn.
La programació de música antiga es completa amb Jordi Savall, que aquest any convida a un viatge ple d’emoció i sensibilitat pel cor de les melodies celtes, acompanyat per l’arpista Andrew Lawrence-King i el percussionista Frank McGuire.
DEBUT A ESPANYA
El piano tindrà una important presència de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb el jove pianista rus-lituà Lukas Geniuas –que debuta a Espanya–, i sota la direcció de Rubén Gimeno, que clausuraran el festival el 19 d’agost.
El piano també serà el protagonista del recital del basc Joaquín Achúcarro i el rus Nicolai Luganski amb un programa de música romàntica, mentre que en música de cambra, el piano tindrà Katia Labèque i Viktoria Mullova, en un programa que va del classicisme a la música simbòlica amb peces de Toru Takemitsu i Arvo Pärt.
La programació es completarà amb el concert familiar ‘L’ocell prodigiós’, una recreació amb música d’Igor Stravinsky, teatre gestual, màscares, titelles i projeccions.