Penguin Random House compra la històrica editorial la Campana

  • La cofundadora i fins ara directora, Isabel Martí, hi continuarà vinculada com a assessora editorial

VilaWeb

Redacció

30.07.2019 - 12:21
Actualització: 30.07.2019 - 17:18

La històrica editorial la Campana ha estat adquirida pel grup Penguin Random House mitjançant un acord signat avui mateix. Amb aquesta adquisició, el grup augmenta la presència en el mercat editorial en català, on ja té el segell Rosa dels Vents. En un comunicat de premsa, diu que mantindrà ‘la identitat i la vocació’ de la Campana i que continuarà publicant autors catalans i traduccions d’obres de ficció i no-ficció, i hi afegirà els formats de butxaca i digital. Isabel Martí, cofundadora de la Campana el 1985, juntament amb Josep Maria Espinàs, continuarà com a assessora editorial i col·laborarà directament amb Núria Tey, directora editorial responsable de la divisió en català de Penguin Random House Grup Editorial.

La Campana ha publicat grans noms de la literatura catalana i també ha traduït un gran nombre d’autors. En els primers anys, va llançar al mercat la col·lecció ‘100 pàgines triades per mi’ de clàssics actuals com Miquel Martí i Pol, Baltasar Porcel, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig i J.V. Foix.

Entre molts altres èxits editorials cal esmentar Criatura i companyia, de Carles Capdevila, Atreveix-te a pensar, de Josep Maria Terricabras, El desconcert de l’educació, de Salvador Cardús, El nom del porc, d’Albert Om i Història de totes les seves cançons, de Lluís Llach. El teu nom és Olga, de Josep Maria Espinàs és un altre títol important en la historia de la Campana, on el reconegut escriptor ha publicat més de trenta llibres, entre els quals, els populars Viatges a peu i El meu ofici.

El 2002, amb La pell freda, Albert Sánchez Piñol es va convertir en un dels autors catalans més venuts i traduïts. I el 2005 es va editar Tor, de Carles Porta, un clàssic del periodisme literari. Aquesta darrera dècada, quatre dels deu títols més venuts del mercat en català han estat publicats per la Campana: Wonder, de R.J. Palacio; La noia del tren, de Paula Hawkins; L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, de Jonas Jonasson; i Victus, d’Albert Sánchez Piñol.

L’editorial té 400 títols en un catàleg on figuren, a més dels ja esmentats, autors com Elena Ferrante, Joël Dicker, John Carlin, Emanuel Bergmann, Antonella Lattanzi, Angelika Schrobsdorff, Hans Rosling, el president Carles Puigdemont, Ada Castells i Xavier Roig, entre més.

La fins ara directora de la Campana, Isabel Martí, ha dit: ‘Qui podia pensar, estimat Espinàs, quan vam començar el 1986 i el català en el món editorial era cosa de pocs, que un gran grup amb seus a Amèrica i Alemanya, voldria comptar també amb el català? Sempre ens ha acompanyat la sort, ara també. I sé que hem fet un pas endavant.’ I ha afegit: ‘L’equip de tants anys de la Campana continuarà amb el mateix caràcter, i amb la il·lusió de sentir-nos impulsats per uns grans professionals i una empresa líder mundial.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor