10.01.2018 - 14:53
|
Actualització: 10.01.2018 - 18:23
‘Les portes giratòries existiran sempre, perquè si no existissin… Seria una desgràcia per a la política, que només hi hagués polítics professionals que entressin a la política i no que poguessin entrar-hi i sortir-ne. S’ha de definir molt bé en quines condicions se’n surt i s’hi entra. I un cop es defineix això, respectar-ho’. Així ha defensat les portes giratòries Pedro Solbes, que va ser ministre d’Economia i Hisenda del govern espanyol amb José Luis Rodríguez Zapatero.
📽️Lo que si es una desgracia para la política es que el exministro socialista Pedro Solbes defienda las puertas giratorias y que no se le caiga la cara de vergüenza. ¿#SonLaIzquierda? 👇 pic.twitter.com/fBSDO98CF4
— Podemos Congreso (@PodemosCongreso) 10 de gener de 2018
L’escena s’ha viscut a la comissió parlamentària del congrés espanyol que investiga la crisi financera, la fallida de les caixes d’estalvi i el rescat financer. Solbes, que parla de definir les condicions en què hi ha d’haver portes giratòries, creu que aquesta és l’única manera d’aconseguir gent ‘vàlida’ per a la política.
L’ex-ministre, que va ser conseller de l’elèctrica italiana Enel –propietària d’Endesa– entre 2011 i 2014 i de Barclays entre 2011 i 2015, ha indicat que els gestors públics havien de ser pròxims al sector privat, sempre actuant des d’una posició ‘d’independència’.