30.04.2024 - 09:55
|
Actualització: 30.04.2024 - 11:37
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que ha estat víctima de lawfare, és a dir, de guerra judicial bruta quan era a l’oposició (2014), una època en què el seu entorn familiar va ser objecte d’espionatge per part de les clavegueres de l’estat. De totes maneres, ha dit que aquestes pràctiques van acabar quan ell va arribar a la Moncloa, de manera que continua confiant en la justícia.
🎙️ Pedro Sánchez: "¿Que yo he sufrido lawfare en el pasado? Sin duda alguna. Me ha espiado la mal llamada 'policía patriótica' durante el gobierno de Mariano Rajoy. Y es lamentable no escuchar al PP decir lo, siento’"
📹 Sigue la entrevista en directo: https://t.co/Z5T5jVq6Hk pic.twitter.com/9ImMuYqdLv
— Hoy por Hoy (@HoyPorHoy) April 30, 2024
“Que jo he patit lawfare en el passat, sense cap mena de dubte”, ha afirmat Sánchez en una entrevista a Cadena SER, l’endemà que anunciés que continua com a president del govern després de cinc dies de reflexió. “Es volen fer caure governs no amb els vots, sinó amb campanyes de fang. Es diguin Montero, Iglesias, Calviño, Calvo”, ha continuat, sense mencionar els casos que han afectat l’independentisme.
Sánchez considera que a partir d’ara ha d’haver-hi un punt i a part pel que fa a la regeneració democràtica –ha assegurat que es veu amb força per tirar endavant els tres anys que queden de legislatura– i s’ha queixat que fa una dècada que pateix una campanya d’assetjament conjuntament amb la seva dona, Begoña Gómez.
🎙️ Pedro Sánchez: "No se le puede pedir a las personas que somos víctimas de esta campaña de acoso y derribo una resistencia numantina, porque eso es poner el foco en las víctimas y no en los agresores"
📹 Sigue la entrevista en directo: https://t.co/Z5T5jVq6Hk pic.twitter.com/VRALzhbgvA
— Hoy por Hoy (@HoyPorHoy) April 30, 2024
“Jo he estat objecte d’espionatge per part de la mal anomenada policia patriòtica del senyor Rajoy l’any 2014, quan vaig ser elegit secretari general del Partit Socialista”, ha indicat Sánchez, que, no obstant això, considera que aquestes pràctiques van acabar quan ell va arribar a la presidència amb la moció de censura de 2018.
Sánchez no ha volgut valorar si la causa judicial contra la seva parella és un cas de lawfare. “Com a persona puc tenir la meva opinió sobre això, però sóc president del govern d’Espanya”, ha dit.