PDeCAT demana augmentar fins a 100 euros la prestació per fill i elevar a 22.000 els ingressos màxims per accedir a ella

  • El PDeCAT ha registrat al Congrés una proposició no de llei per la qual insta el Govern a augmentar la prestació econòmica per fill o menor a càrrec, com a mínim, fins als 100 euros mensuals i a incrementar els límits d'ingressos màxims establerts com a requisits per a l'accés a aquesta ajuda, com a mínim, fins als 22.000 euros anuals.

VilaWeb
Redacció
18.06.2017 - 11:51

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

El PDeCAT ha registrat al Congrés una proposició no de llei per la qual insta el Govern a augmentar la prestació econòmica per fill o menor a càrrec, com a mínim, fins als 100 euros mensuals i a incrementar els límits d’ingressos màxims establerts com a requisits per a l’accés a aquesta ajuda, com a mínim, fins als 22.000 euros anuals.

L’objectiu és “augmentar la base dels beneficiaris” i convertir aquestes ajudes en “una veritable prestació econòmica per a la criança dels fills” i “en un instrument contra la pobresa infantil”, ha explicat la formació catalana en el text, al que ha tingut accés Europa Press.

Actualment, la quantia fixada en general per als menors a càrrec, és de 24,25 euros mensuals. Una quantitat a la qual accedeixen aquells els ingressos dels quals no superin els 11.576,83 euros
anuals. Per PDeCAT es tracta d’unes quanties i límits clarament insuficients”.

A més, la iniciativa, signada pel president de la Comissió per a les polítiques de discapacitat, Carles Campuzano, i el seu company de partit Sergi Miquel, demana també a un augment “de forma adequada i proporcional per als fills a càrrec amb discapacitat”.

GESTIÓ MÉS RÀPIDA DES DE LES CC.AA

El text, recollit per Europa Press, també defensa el fet que aquesta mesura inclogui les disposicions oportunes perquè la gestió de la citada prestació “sigui transferida a les comunitats autònomes com a autoritats competents en matèria de serveis socials”, per “donar una resposta més ràpida i eficient a les necessitats de les persones en situació de pobresa”.

“Les autoritats locals i regionals en trobar-se en primera línia quan es tracta de combatre la pobresa i explotació infantils, tenen una responsabilitat crucial per prevenir la marginació i l’exclusió social”, apunta la iniciativa, citant el Parlament Europeu. Aquest organisme també assenyala que “les autoritats nacionals o estatals han de facilitar” a aquestes administracions “els mitjans i instruments suficients per complir amb tals objectius”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor