Paul Auster, Javier Marías, Roberto Saviano, Dan Brown o Almudena Grandes, entre les novetats editorials per a la tardor

  • Autors com Paul Auster, Salman Rushdie, Pablo D'Ors, Sergio del Molino, Almudena Grandes, Roberto Saviano, Dan Brown, Belén Gopegui, José María Merino o Javier Marías són alguns dels noms que portaran nova obra per a l'entrada literària d'aquesta tardor.

VilaWeb
Redacció
28.08.2017 - 12:47

MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

Autors com Paul Auster, Salman Rushdie, Pablo D’Ors, Sergio del Molino, Almudena Grandes, Roberto Saviano, Dan Brown, Belén Gopegui, José María Merino o Javier Marías són alguns dels noms que portaran nova obra per a l’entrada literària d’aquesta tardor.

A Seix Barral, Paul Auster torna amb ‘4 3 2 1’, el relat de les quatre vides del protagonista de la novel·la, Ferguson, amb alguns dels esdeveniments que han marcat la segona meitat del segle XX americà com a teló de fons. Salman Rushdie també tornarà al novembre amb una esperada sàtira sobre l’auge del president nord-americà Donald Trump i ‘La caiguda del somni americà’.

Dan Brown torna amb ‘Origen’, que veurà la llum el proper 5 d’octubre i que, en aquesta ocasió, té Espanya com una protagonista més de les aventures de Robert Langdon. Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla serviran d’escenari per a les indagacions del professor universitari entorn d’un secret mil·lenari. Mentre, Ken Follet tancarà la trilogia de ‘Els pilars de la Terra’ amb ‘Una columna de foc’ a Plaza & Janés.

Roberto Saviano és una de les apostes d’Anagrama per a aquest mes de setembre gràcies a ‘La banda dels nanos’, novel·la que denuncia l’educació criminal de la Camorra napolitana. Mentre, a Tusquets Almudena Grandes continua amb els seus ‘episodis d’una guerra interminable’ amb la història de ‘Los pacientes del doctor García’.

Javier Marías estrena temporada editorial d’Alfagura amb nova novel·la, ‘Berta Isla’, història d’una relació amorosa condemnada al secret i a l’ocultació la protagonista de la qual dóna nom al títol. ‘Eva’ serà el títol de la continuació de la saga del detectiu Falcó ideada per Pérez Reverte, que arribarà a l’octubre. A més, aquest segell preveu recuperar dos títols de Roberto Bolaño –‘Nocturno de Chile’ i ‘Estrella distante’–, a més d’un inèdit, ‘Sepulcros de vaquero’.

A Galàxia Gutenberg desembarca Pablo D’Ors amb ‘Entusiasmo’, novel·la amb la qual torna a l’escriptura autobiogràfica tal com ja va fer amb ‘Biografía del silencio’. També destaca el pas a la ficció d’Edurne Portela amb ‘Mejor la absencia’, una altra mirada als anys durs d’ETA que completa el seu assaig anterior, ‘El eco de los disparos’.

Random House Mondadori aposta per les lletres espanyoles en aquest mes de setembre i, especialment, pels noms de Sergio del Molino i Belén Gopegui. El primer explica els últims moments d’Antonio Aramayona, un ex-professor del seu institut que es va suïcidar, mentre que Gopegui fa reflexionar sobre l’omnisciència de Google en ‘Quédate este día y esta noche conmigo’.

Les ‘Investigaciones y conjeturas de Claudio Mendoza’, publicades el 1985 i recuperades ara per Siruela, són unes altres de les novetats destacades –encara que arribaran al desembre–, sumades a la biografia de Clarice Lispector, ‘Por qué este mundo’, de Benjamin Moser. A Rata Editorial, el testimoni de l’escriptora Begoña Huertas després de ser diagnosticada de càncer de còlon també arribarà a l’octubre sota el títol de ‘El desconcierto’.

ETA, INÈDITS I CLÀSSICS REEDITATS

A Salto de Página, dues novetats: d’una banda, la novel·la d’Aixa de la Cruz ‘La línia del frente’, en la qual es parla de la violència durant els anys d’ETA; per l’altre, Javier Moreno amb el llibre de relats ‘Un paseo por la desgracia ajena’. A Impedimenta, també dos clàssics reeditats com són ‘Kes’, de Barry Hines, que va inspirar un dels primers films de Ken Loach i ‘Stanley y las mujeres’, comèdia negra sobre un personatge que perd el control.

Vicente Luis Mora és una de les apostes de Sexto Piso amb ‘Fred Cabeza de Vaca’, una reflexió sobre l’art contemporani, que arribarà en el mateix segell que publica ‘Réquiem por el sueño americano’, de Noam Chomsky. Per la seva banda, Lumen/Ara Llibres tindrà la nova novel·la de Colm Toibín, ‘La casa dels noms’ i Malpaso compta amb un inèdit de Malcolm Lowry, ‘Rumbo al mar blanco’.

Páginas de Espuma inaugura temporada amb les ‘Aventuras e invenciones del profesor Souto’, de José María Merino, un personatge quixotesc que planteja els límits de la metaliteratura. Per a novembre en aquesta mateixa editorial arribarà l’esperat volum de ‘Cuentos completos’ d’Henry James.

NO FICCIÓ

En el terreny de no ficció, també hi haurà apostes interessants com les de Capitán Swing, d’una banda amb ‘La ciudad solitaria’ d’Olivia Laing reflexionant sobre l’art d’estar sol i per l’altre amb ‘El año del lobo’, de Javier Pérez Albéniz, un recorregut durant un any per les aventures d’aquests animals per la finca del periodista.

Jordi Corominas és l’aposta de Sílex amb ‘El último libro de la vieja Europa’, un passeig per algunes de les ciutats més importants d’una Europa supervivent amb una mirada al xoc entre tradició i noves realitats polítiques. Per la seva banda, l’editorial Tres Hermanas donarà a llum el primer volum dels ‘Diarios’ de Virginia Woolf.

Crítica desembarca amb la semblança de l’exministre britànic Winston Churchill en ‘El instante más oscuro’ d’Anthony McCarten, llibre que també ha inspirat una pel·lícula homònima amb Gary Oldman de protagonista. A més, l’historiador Richard J. Evans resumeix cent anys de ‘La lucha por el poder’ a Europa.

A Ariel, Deyan Sudjic desentranya ‘El lenguaje de las ciudades’, qüestionant com sovint algú pot arribar a sentir-se més còmode amb una identitat urbana que amb la identitat nacional. Així mateix, una altra aposta interessant serà la d’Ariel amb ‘Frankestein’, una edició commemorativa de l’obra de Mary Shelley amb anotacions que la relacionen amb el pensament científic.

UNIVERS ALMODÓVAR

Alianza presenta l”Universo Almodóvar’ de la mà del professor de la Universitat Complutense de Madrid José Luis Sánchez, qui recull la visió d’aquest cineasta amb la forma d’entrades de diccionari. La ‘vida surrealista’ d’Eleonora Carrington, escrita per Joanna Moorhead, vindrà de la mà de Turner, així com un repàs a la ‘Vida y arte’ de Verdi a Jilan Budden.

Ático de los Libros rebrà el mes de setembre amb l’assaig d’Ian Morris ‘Para qué sirven las guerras?’, en el qual planteja els conflictes bèl·lics com un factor fonamental en l’evolució de les societats. A Planeta, Santiago Posteguillo indaga en els escriptors maleïts i les escriptores oblidades en ‘El séptimo círculo del infierno’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor