06.07.2018 - 06:00
Pau Vidal ha dedicat la seva carrera profesional al reforç de les associacions i fundacions mitjançant la recerca, docència i les publicacions. Va ser el fundador de l’Observatori del Tercer Sector l’any 2001, i el va dirigir fins al juliol del 2017. Actualment, combina altres activitats professionals amb el compromís amb l’enfortiment de les entitats no lucratives mitjançant la docència i consultoria.
Precisament, serà un dels ponents de la jornada que l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat editora de Tornaveu, organitza dins la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa, dissabte 7 de juliol de 9h a 13h. Amb el títol L’associacionisme davant les noves formes de comunicació: Les entitats en els temps del whatsapp, la jornada pretén reflexionar obertament sobre els aspectes positius i negatius de les xarxes socials. Com es veurà al llarg de l’entrevista, Vidal és més partidari de l’optimisme, fet que garanteix el diàleg i que de la sessió sorgeixen idees interessants per a les entitats.
L’associacionisme, com que es nodreix principalment de la relació interpersonal, amplifica les tendències que es creen amb les xarxes socials?
Més que amplificar és un reflex de com les persones es comuniquen en el segle XXI, i si les persones fan servir Internet, Facebook, Twitter… l’associacionisme no pot quedar-se endarrere. Una manca de flexibilitat que negués introduir aquests nous aspectes comunicatius comportaria que les entitats quedessin fora de la societat, i com que les persones senten la necessitat associativa, n’acabarien trobant de noves, o crearien noves maneres de relacionar-se fora de l’associacionisme.
Llegiu l’entrevista sencera a Tornaveu, fent clic aquí.