El menorquí Pau Sintes, millor xef jove d’Europa

  • Sintes ha presentat al concurs una versió tradicional i una altra d'innovadora d'un plat típic de l'illa de Menorca, les albergínies farcides

VilaWeb

Redacció

13.11.2022 - 10:00
Actualització: 13.11.2022 - 18:42

El jove xef d’Alaior, Menorca, i ambaixador de Menorca Regió europea de la Gastronomia 2022, Pau Sintes, ha aconseguit el primer premi en el concurs European Young Chef, celebrat a Trøndheim, Noruega. Instruït al grau de ciències culinàries i gastronòmiques de Barcelona (CETT), Sintes s’ha imposat als altres vuit participants d’aquest certamen internacional.

Pocs minuts després de ser condecorat, el jove cuiner reconeixia estar “molt orgullós” d’haver representat a Menorca. Li han fet costat durant tota la jornada els seus mentors, Toni Tarragó i Sílvia Anglada, del restaurant Es Tast de na Sílvia i el representant de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme, el Jaume Gomila.

Sintes ha presentat al concurs dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa de Menorca: les albergínies farcides, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre del Fra Roger, l’Art de la cuina, al segle XVIII.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor