08.10.2024 - 22:34
|
Actualització: 08.10.2024 - 22:37
La veterana pastisseria Brunells de Barcelona ha guanyat el premi al millor croissant artesà de mantega de l’estat espanyol 2024, organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). L’autor de la recepta i guanyador del mateix reconeixement el 2020, Andreu Sayó, ha recollit el premi.
El jurat professional ha avaluat el color, sabor, textura i presentació de cada croissant. Finalment, ha escollit el de la Brunells pel seu “equilibri perfecte entre tradició i innovació”.
View this post on Instagram
Ubicada a la mateixa cantonada des de 1852, Brunells és una de les fleques més antigues de Barcelona i un referent al sector. A les seves vitrines conviuen la pastisseria tradicional de Barcelona, amb propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat.
A més, compta també un dels pocs obradors de la ciutat on es cou el pa diàriament en un forn de pedra de més de cinc metres de diàmetre. Encara que la pastisseria té ara 172 anys, va ser el 2018 quan va donar un últim canvi de rumb, moment en què tres socis van decidir prolongar el seu llegat, quan ja estava tocada de mort per la gentrificació del barri.
Els impulsors en aquesta nova etapa són Lluís Estrada, propietari també de la pastisseria Mervier Canal; Salvador Sans, propietari de Cafès el Magnífic i també dels tes i infusions amb DO barcelonina Sansans i Joan Guasch, fundador de l’agència creativa LKC.