05.11.2016 - 11:31
Ingredients:
1 làmina de pasta de full rodona
3 o 4 pomes Golden
gelatina de poma o melmelada d’albercoc
2 cullerades de coco ratllat
Per la crema pastissera:
mig litre de llet
3 rovells d’ou
2 cullerades de fècula (Maizena)
125 g de sucre
1 pela de llimona
un tros de branqueta de vainilla
Elaboració:
En una safata rodona que es desmotlli, posarem la pasta de full. A la part de dalt hi farem una mica de bordó, amb els dits. Punxarem la pasta perquè no pugi i la posarem al forn deu minuts.
Mentrestant, prepararem la crema pastissera: agafarem la llet i la posarem a bullir. Abans en traurem una tasseta per desfer la Maizena. Perfumarem la llet amb la pell de la llimona i la vainilla. Quan la llet bulli hi tirarem la Maizena que tindrem desfeta, amb el sucre i els tres rovells d’ou, tot ben desfet i fi. No deixarem de remenar la llet, que continuarà coent-se a foc lent. En el moment que s’espesseeixi, retirarem la crema del foc i continuarem remenant per evitar els grumolls. Esperarem que es refredi una mica.
Retirarem la pasta de full del forn. Hi posarem a sobre la crema pastissera.
Pelarem les pomes i les tallarem per la meitat. Traurem el cor i tallarem la poma a rodanxes fines en forma de mitja lluna. Li posarem unes gotes de llimona perquè la poma no s’ennegreixi.
Col·locarem els trossos de poma fent una espiral, de fora cap endins. Quedarà la forma d’una flor.
Posarem el pastís entre deu i dotze minuts més al forn. Quan estigui, el traurem, el deixarem refredar i l’acabarem amb una gelatina de poma o melmelada d’albercoc rebaixada amb aigua per sobre, perquè la poma quedi brillant. I decorarem el voltant del pastís amb una mica de coco ratllat.