Pastís de pasta de full de poma i crema

  • La cuina de la Neus ens proposa unes postres que fan festa

VilaWeb

Neus Cuscó

05.11.2016 - 11:31

Ingredients:
1 làmina de pasta de full rodona
3 o 4 pomes Golden
gelatina de poma o melmelada d’albercoc
2 cullerades de coco ratllat

Per la crema pastissera:
mig litre de llet
3 rovells d’ou
2 cullerades de fècula (Maizena)
125 g de sucre
1 pela de llimona
un tros de branqueta de vainilla

Elaboració:

En una safata rodona que es desmotlli, posarem la pasta de full. A la part de dalt hi farem una mica de bordó, amb els dits. Punxarem la pasta perquè no pugi i la posarem al forn deu minuts.

Mentrestant, prepararem la crema pastissera: agafarem la llet i la posarem a bullir. Abans en traurem una tasseta per desfer la Maizena. Perfumarem la llet amb la pell de la llimona i la vainilla. Quan la llet bulli hi tirarem la Maizena que tindrem desfeta, amb el sucre i els tres rovells d’ou, tot ben desfet i fi. No deixarem de remenar la llet, que continuarà coent-se a foc lent. En el moment que s’espesseeixi, retirarem la crema del foc i continuarem remenant per evitar els grumolls. Esperarem que es refredi una mica.

Retirarem la pasta de full del forn. Hi posarem a sobre la crema pastissera.

Pelarem les pomes i les tallarem per la meitat. Traurem el cor i tallarem la poma a rodanxes fines en forma de mitja lluna. Li posarem unes gotes de llimona perquè la poma no s’ennegreixi.

Col·locarem els trossos de poma fent una espiral, de fora cap endins. Quedarà la forma d’una flor.

Posarem el pastís entre deu i dotze minuts més al forn. Quan estigui, el traurem, el deixarem refredar i l’acabarem amb una gelatina de poma o melmelada d’albercoc rebaixada amb aigua per sobre, perquè la poma quedi brillant. I decorarem el voltant del pastís amb una mica de coco ratllat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor