23.08.2017 - 11:12
Critica a la CUP “el seu afany de protagonisme” i diu que no faran res més amb ells a partir del 2 d’octubre
BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)
La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha demanat a la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que es deixi d’actituds tèbies” al debat sobre la seguretat i faciliti la integració dels Mossos d’Esquadra en l’Europol.
Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres recollida per Europa Press, després que Santamaría hagi supeditat l’ingrés dels Mossos en l’Europol al compliment de la normativa.
“Tots els mecanismes disponibles són pocs. Els Mossos haurien d’estar on els toca perquè puguin treballar millor”, ha sostingut, i ha apuntat que el cos es beneficiaria de l’accés a la informació.
S’ha referit a la possibilitat que el PDeCAT ferm el Pacte Antigihadista, però ha condicionat aquesta decisió al fet que el pacte es converteixi en un instrument i no en una foto”.
CRÍTIQUES A LA CUP
Pascal ha criticat “l’afany de protagonisme de la CUP” i els ha criticat que hagin desvetllat part del contingut de la llei de transitorietat jurídica, ja que, segons ella, és una cosa que li correspon al Govern.
Sobre el rebuig inicial de la CUP a l’assistència del rei Felip VI a la manifestació contra el terrorisme aquest dissabte a Barcelona, Pascal ha argumentat que tothom és benvingut i ha titllat de “poc responsable” l’actitud dels anticapitalistes.
També ha afirmat que a partir del 2 d’octubre –un dia després del referèndum sobre la independència anunciat pel Govern– el PDeCAT “no farà res més” amb la CUP.
LLEI DE TRANSITORIETAT
Pascal no s’ha posicionat sobre si la llei de transitorietat jurídica –una de les lleis de desconnexió que regularia el corpus legal d’una eventual Catalunya independent– ha d’aprovar-se abans o després del referèndum anunciat.
Sí que ha assegurat que la llei del referèndum s’hauria d’aprovar abans i ha considerat que existeixen mecanismes per a la seva aprovació després de la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional al procediment de lectura única en el Parlament.
Així, les opcions a les quals s’ha referit per fer-ho serien dues: la inclusió en l’ordre del dia de la llei a petició de dos grups parlamentaris –l’article 81.3 del reglament del Parlament– i l’aprovació d’un decret llei per part del Govern.