El parlament aprova la llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya

  • L'òrgan, anomenat fins ara Consell Escolar, incorporarà representants del sector del lleure entre els seus membres

VilaWeb
ACN
20.12.2023 - 19:35
Actualització: 20.12.2023 - 19:59

El Parlament ha aprovat la llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris menys Vox, Cs i el PP. Amb la nova norma es canvia el nom de l’òrgan i deixa de dir-se Consell Escolar. A més, amplia la seva composició amb membres que formen part d’àmbits com el lleure. Segons la nova norma, el consell tindrà setanta-cinc membres com a màxim i inclourà representants de l’administració educativa, i tant de la comunitat educativa del centre en concret com també en un sentit més ampli.

Concretament, del total d’integrants el 40% serà en representació de la comunitat educativa de centre o comunitat escolar; el 25% serà en representació de l’administració educativa i local i dels consells escolars territorials; i el 35% restant serà en representació dels altres sectors de la comunitat educativa, com ara les universitats, els consells nacionals de joventut i infància, les organitzacions patronals i sindicals o les entitats de lleure, entre d’altres. Durant el debat al parlament, la consellera d’Educació, Anna Simó, ha agraït la feina feta al CEC i ha desitjat que “segueixi tenint un treball molt lliure i enriquits per ajudar a afrontar tots els reptes”, que ha remarcat que “no són pocs”.

A més, ha lloat la feina de debat i reflexió que assegura que sempre ha permès el consell i n’ha posat d’exemple el debat sobre la regulació dels mòbils, quan creu que han fet “una tasca indispensable de reflexió col·lectiva”. Sobre aquesta qüestió, ha garantit que les conclusions del CEC “guiaran de manera ferma” les instruccions que l’any vinent es doni als centres en relació amb aquests dispositius.

A banda, Simó ha garantit que el CEC tindrà un paper important en la confecció del pacte per a les millores del sistema educatiu que es va acordar durant la cimera amb els grups parlamentaris per afrontar els mals resultats a PISA. Segons el govern, aquesta nova llei redefineix la composició dels membres del consell per “donar resposta a la nova realitat educativa”, que afirmen que és “més àmplia i amb participació de nous actors amb influència en el món de l’educació”. A més, l’executiu afirma que diverses organitzacions havien sol·licitat formar part del CEC.

La nova norma també facilita la flexibilització de la composició d’aquest òrgan consultiu perquè, en el futur, pugui anar adaptant-se a la realitat de l’educació. Aquesta llei compleix el mandat de la llei d’educació, que estableix que la composició del CEC s’ha de fixar per llei.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor