20.07.2023 - 18:32
|
Actualització: 20.07.2023 - 19:55
L’Ajuntament de València ha ordenat el tancament cautelar i provisional del Parc Central i procedirà al buidatge de les làmines d’aigua i fonts de tot el jardí després de l’alerta de la Subdirecció General d’Epidemiologia de la Generalitat per la sospita de la presència del protozou cryptosporidium, un microorganisme causant de la criptosporidiosi.
Una vegada es buiden les zones d’aigua es procedirà a la seva desinfecció per part dels serveis municipals, segons ha detallat el regidor Carlos Mundina. L’Ajuntament i la Conselleria treballen de forma conjunta després d’haver-se registrat casos d’infecció per aquest microorganisme en un total de set infants d’edats compreses entre els dos anys i els nou. El símptoma principal de la infecció és diarrea aquosa, sovint acompanyat de malestars gastrointestinals.
El contagi, segons les dades recaptades, pot haver estat per l’accés indegut a les làmines d’aigua i les fonts com a zones de bany i refresc, un ús que des de l’Ajuntament recorden que està “totalment prohibit”, atès que aquestes aigües “no reben tractament com aquelles en les quals sí que es permet el bany per part dels usuaris”.
Mundina ha assegurat que “s’ha tancat l’accés al parc i a totes les zones afectades”. “Està totalment prohibit l’ús indegut d’aquests espais, ni per part de les persones, tant adults com a menors, ni tampoc per part de les mascotes, especialment els gossos, atès que són transmissors de la malaltia”, ha recalcat.
El paràsit que transmet la criptosporidiosi viu en la terra, en els aliments i en l’aigua, i també pot trobar-se en les superfícies contaminades amb femta. La infecció se sol produir en ingerir el paràsit si es troba en el menjar, en l’aigua, així com en tocar-se la boca amb mans contaminades.