Palma es converteix en el primer port que limita el nombre màxim de creuers diaris

  • És el segon port del Mediterrani, després de Dubrovnik, que tanca un acord d'aquestes característiques per a compatibilitzar el turisme i la protecció del medi

VilaWeb

Redacció

05.05.2022 - 20:58
Actualització: 05.05.2022 - 21:03

Palma s’ha convertit en el primer port que limita a tres el nombre màxim d’arribada de creuers turístics al seu port. Amb la signatura d’aquest memoràndum entre el govern de les Illes i les navilieres turístiques, és el segon port del Mediterrani, després de Dubrovnik, que tanca un acord d’aquestes característiques per a compatibilitzar el turisme, la protecció cultural, el medi i la convivència amb els residents.

El govern de les Illes i representants de les grans empreses de la indústria turística i de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA) han segellat aquest acord pel qual fins al 2026 en el port de Palma només podran coincidir tres creuers al dia, i d’ells només un podrà ser un creuer de luxe amb més de 5.000 passatgers.

En l’actual temporada turística, que ja està en marxa, només podran arribar quatre vaixells a la ciutat mediterrània en determinades dates, concretament només divuit dies en tot l’any. En total, la mitjana diària de creueristes en una setmana no ha de sobrepassar els 8.000 turistes. L’acord arriba després de dos anys de negociació per tal d’iniciar un nou model en aquest sector que busca la sostenibilitat del turisme de creuers.

“Pensar en el turisme d’avui i en el de demà”

La presidenta de les Illes, Francina Armengol, ha subratllat tots els anys de treball complicat fins arribat a tancar l’acord. La clau, ha remarcat, del memoràndum és “pensar en el turisme d’avui i en el de demà”. Armengol també ha comentat que és del tot comprensible que es vulgui gaudir de Palma, però és necessari “no col·lapsar una de les seves zones més emblemàtiques”.

L’acord, segellat a finals de l’any passat a Hamburg entre l’executiu balear i la indústria creuerista, suposa un precedent entre les principals destinacions del Mediterrani. El sector genera 500 milions d’euros i ocupa a una mica més de 4.000 persones.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor