12.02.2019 - 15:50
|
Actualització: 12.02.2019 - 20:50
La gravació de la simfonia ‘Turangalila’, de Messiaen amb Gustavo Dudamel, el 2016, o l’estrena el gener passat del ‘Rèquiem’, d’Albert Guinovart, podran veure’s a partir d’ara en la plataforma ‘Palau Digital‘, amb la qual el Palau de la Música comença un ‘viatge’ per l’espai virtual.
Els màxims responsables de la institució, la presidenta, Mariona Carulla, i el director general, Joan Oller, al costat de la directora de comunicació, Judith Pi, i la directora general d’Endesa Catalunya, Isabel Buesa, col·laboradora de la iniciativa, han presentat avui la plataforma, una eina amb la qual, a més de difondre continguts, volen ser “prescriptors” i eixamplar la base de públic que acudeix a l’edifici modernista.
Pi ha explicat que aquest ‘Palau Digital’ és una de les novetats del Pla Estratègic dels pròxims quatre anys, que es presentarà pròximament, i vol posar a l’abast de tothom el que passa a la institució catalana, des dels concerts que s’han programat per a aquesta temporada a registres sonors i audiovisuals d’algunes de les produccions més rellevants dels últims anys.
També s’inclouran conferències divulgatives o classes magistrals, així com trobades amb artistes, posteriorment editades. De la nova plataforma destaca l’apartat d”Arxiu’, una secció desenvolupada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català, amb peces úniques.
A més, es crearan continguts dissenyats i concebuts per al seu consum digital, sota l’epígraf de ‘Palau Series’, relacionats amb la música, el cant coral i el patrimoni de l’entitat.
Com en altres pàgines d’internet similars, s’inclouran les informacions que es generen diàriament així com un blog, que aglutina des d’entrevistes a Gustavo Dudamel o Magdalena Kozená a la gravació de la passada edició dels Premis Goya de cinema, en els que Rosalía -que havia participat en el Flamencat del Palau fa uns anys- canta amb el Cor Jove.
De tota manera, Joan Oller ha volgut deixar clar ‘el caràcter no exhaustiu de la plataforma’ perquè ‘del que es tracta és de ser selectius i escollir sempre en funció de cada moment, encara que es podran trobar obres que no estaran en cap altre lloc’.
Respecte al fet que algunes de les gravacions només puguin veure’s durant un determinat període de temps, com la de Dudamel de l’any 2016, que només estarà a disposició dels usuaris durant un mes, Oller ha indicat que ‘les limitacions de durada estan pactades amb cadascun dels artistes’.
Judith Pi ha avançat que aquest nou lloc web, adaptable a tota mena de dispositius mòbils, contempla un apartat que visualitza de forma sincronitzada les diferents xarxes socials del Palau, que en total sumen més de 80.000 seguidors.