Paco Solé i Parellada i Xavier Pellicer i Guillo, Premis Nacionals de Gastronomia

  • Enguany el Premi Nacional de Gastronomia s'ha desdoblat entre el de cuina tradicional i el d'autor

VilaWeb
Redacció
13.06.2024 - 21:00
Actualització: 13.06.2024 - 21:15

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha proclamat els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia, una distinció en reconeixement de la cuina com una part fonamental de la cultura catalana. Uns premis que van néixer l’any 2002, per preservar la cuina i que té la voluntat de promoure i la gastronomia catalana.

Enguany, s’ha dividit el Premi Nacional de Gastronomia s’ha desdoblat entre el Premi Nacional de Gastronomia Tradicional, que se l’ha endut Paco Solé i Parellada, de l’emblemàtic restaurant 7 Portes; mentre que el Premi Nacional de Gastronomia d’Autor l’ha guanyat Xavier Pellicer i Guallo, del restaurant Xavier Pellicer.

A més, el Premi Revelació l’ha guanyat Núria Bonet i Autet, propietària del restaurant Ca la Núria de Bellver de Cerdanya; Empar Moliner i Ballesteros, el Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic; Fina Navarro i Caballero, Premi Cap de Sala i Toni Massanés i Sánchez.

“La nostra cuina compta amb una llarga tradició històrica. Disposem d’un llegat culinari viu i ric que cal conèixer, estimar i preservar”, ha assegurat Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor