Pablo Tébar construeix una distopia realista a ‘Nieve en Marte’, Premi Minotauro 2017

  • L'escriptor i guionista Pablo Tébar ha construït en la novel·la 'Nieve en Marte' una "distopia realista" en la qual combina diferents gèneres més enllà de la ciència-ficció i que ha estat la guanyadora del Premi Minotauro 2017.

VilaWeb

Redacció

10.10.2017 - 13:44

SITGES (BARCELONA), 10 (EUROPA PRESS)

L’escriptor i guionista Pablo Tébar ha construït en la novel·la ‘Nieve en Marte’ una “distopia realista” en la qual combina diferents gèneres més enllà de la ciència-ficció i que ha estat la guanyadora del Premi Minotauro 2017.

En roda de premsa en el 50 Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ha dit que no és una novel·la de ciència-ficció pura perquè no ha volgut que tot fos monocord i que els personatges fessin la seva vida: “He volgut crear una distopia normalitzada”.

En la novel·la, un expert en llengües mortes en baixes hores laborals accepta un treball en Mart sense saber quin és en un moment en què la Terra té els anys comptats i el planeta vermell es prepara per rebre habitants.

En aquest context, Tébar construeix una trama en la qual es combina la ciència-ficció i la novel·la de detectius, sense oblidar un rerefons ecologista, en el que ha definit com un ‘collage’ de gèneres.

Tébar ha assegurat que amb la publicació de la novel·la ha complert els somnis d’escriure una novel·la, que sigui de gènere, que la publiqui una editorial com Minotauro i poder acudir al Festival de Sitges.

La directora editorial de Minotauro, Marcela Serras, ha remarcat que és una novel·la de ciència-ficció que es llegeix a ritme de thriller, en la qual es combina una trama detectivesca i dilemes personals dels personatges, i ha destacat que és el debut de Tébar en la novel·la.

El membre del jurat Manel Loureiro ha remarcat que la novel·la té “tot el necessari” per construir una distopia, i l’editor executiu de Minotaure, José López Jara, ha remarcat que permet revaloritzar el llibre com a objecte en uns temps tan digitals.

El director del festival, Àngel Sala, ha celebrat que és la quarta edició que el premi es lliura en el festival –el patrocinador principal del qual és Gas Natural Fenosa–, la qual cosa mostra la importància de la relació de la fantasia amb la literatura, com exemplifica el leitmotiv d’aquesta edició, Dràcula, “un mite literari”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor