07.05.2016 - 02:00
|
Actualització: 09.05.2016 - 09:10
El ‘pa de tempesta’ és el tipus de pa que, antigament, era usat a les cases de pagès per a evitar les inclemències del temps. Un hexàgon amb un forat al mig que no es menja és el plat fort de la Fira del Pa i el Cereal de Cervera.
La fira té previst de repartir unes 500 unitats de ‘pa de tempesta’, gratuïtament, als visitants, avui i demà. La redescoberta d’aquest tipus de pa evidencia el fort simbolisme del cereal a la Segarra. El pa, a Cervera, s’ha fet servir contra les inclemències del temps i per a guarir malalties i, per això, fa quatre anys, la capital va decidir de reconvertir la Fira de Sant Isidre en un punt de trobada dels professionals i apassionats del cereal.
Enguany, a la Fira del Pa i del Cereal de Cervera hi haurà una seixantena d’expositors que oferiran pa i productes agroalimentaris locals i un concurs popular en què diversos tipus de pa lluitaran per a obtenir els títols del pa més creatiu, el pa més artesà o el pa més innovador. A més, s’estrenaran dos espais: ‘El petit forner’, en què els menuts podran experimentar amb la farina i fer pa ells mateixos, i un ‘chill out’ en què es farà un maridatge de pa amb productes artesans com la melmelada o la xocolata i un tast cinc varietats de cervesa artesana.
També hi participarà el col·lectiu La Garbiana, dedicat a la producció de farines ecològiques, que vol promocionar el producte ‘Km 0’. La fira cerca el reconeixement del municipi de Cervera i per això, hi estan convidats els batlles de Sant Guim de Freixenet, Guissona, i Calaf.