30.05.2023 - 13:46
|
Actualització: 30.05.2023 - 13:58
Enguany, la tradició de l’Ou com Balla s’haurà d’adaptar al moment de sequera a través de diverses solucions per a poder celebrar la festa sense fer l’ús de les quantitats d’aigua habituals. Tal com ha informat l’Ajuntament de Barcelona a través d’un comunicat, allà on l’aigua es pot reciclar per a regar, se n’ha minimitzat la quantitat, mentre que en altres espais s’ha hagut de guarnir amb flors les fonts seques i es deixarà l’ou estàtic o bé es farà ballar l’ou amb aire.
L’Ou com Balla es podrà veure a vint-i-un espais de Barcelona, afegint-hi tres de nous: la rambla de Guipúscoa, l’Espai Albert Musons i la Torre de la Sagrera. No es podrà veure al Centre Cívic del Sortidor, als Jardins de Rubió i Lluch i a la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Altres municipis del Principat com ara La Garriga o Tarragona també celebren l’Ou com Balla, però no han concretat de quina manera l’adaptaran a la sequera.
L’Ou com Balla és una de les tradicions més conegudes per a celebrar el Corpus, genuïnament barcelonina. Tot i ser una de les tradicions més atractives de la diada, té un origen i un significat incerts. L’Ou com Balla és format per quatre elements: l’ou –que ha de ser blanc–, l’aigua, la decoració floral i una panera de cireres que es posa just sota l’ou. Tot plegat, és una manifestació de l’art efímer del Corpus.