Oriol Mitjà fa un assaig clínic sobre el coronavirus amb pacients d’una residència d’Arenys de Munt

  • Des de la residència asseguren sentir-se abandonats per les administracions i afirmen que entrar a l'assaig clínic suposa una mica d'esperança

VilaWeb

Redacció

29.03.2020 - 10:55
Actualització: 29.03.2020 - 12:01

L’epidemiòleg Oriol Mitjà i l’equip de Bonaventura Clotet han començat aplicar el seu assaig clínic per lluitar contra el coronavirus en una residència de gent gran del Maresme. Concretament, es tracta del centre Verge del Remei, d’Arenys de Munt, població de naixement de Mitjà. Així en va informar el batlle del municipi, Josep Sànchez.

L’equip va visitar el centre divendres per recollir mostres i començar a repartir la medicació, amb l’objectiu de frenar la malaltia i que es redueixi el temps de confinament. El fàrmac utilitzat és l’hidroxicloroquina, conegut popularment com el Dolquine. L’objectiu és demostrar que aquest medicament disminueix el grau d’infecció.

La directora del centre, Soraya Real, ha explicat a VilaWeb que aconseguir entrar a l’assaig clínic ha suposat una mica de llum i esperança a una situació molt complicada. Real assegura sentir-se abandonats per les administracions: ‘ni els Departaments corresponents ni absolutament ningú s’ha preocupat de subministrar el material adient a la residència. Estem treballant a pèl malgrat saber que hem tingut casos’. I afegeix: ‘Els únics que s’han preocupat per nosaltres i ens han donat el material que han pogut és l’Ajuntament’ afirma Real, qui recorda que gràcies a una trucada de l’alcalde d’Arenys de Munt han aconseguit  finalment entrar dins de l’assaig clínic.

Soraya Real es queixa que des de Salut no facin proves tant als residents amb símptomes així com als treballadors de la residència. Un fet que complica encara més el funcionament correcte del centre.

Ara assegura que com a mínim saben que l’equip d’Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet els faran controls cada tres dies i tenen un telèfon de contacte 24 hores per qualsevol complicació que pugui haver-hi. Al final del tractament, d’aquí  quinze dies, l’equip mèdic tornarà de nou a la residència per recollir noves mostres.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor