02.05.2023 - 10:55
|
Actualització: 02.05.2023 - 12:04
El govern ha creat una web per a recopilar tota la informació relacionada amb les incidències del concurs d’oposició de dissabte passat. Aspirants i sindicats van denunciar retards, cancel·lació d’exàmens i violacions de l’anonimat de les proves, en què eren convocades 13.581 persones. Les irregularitats, segons l’executiu, podien ser imputables a l’empresa a la qual es va subcontractar la gestió d’aquests exàmens per estabilitzar el personal. El govern, doncs, respon a la petició dels sindicats de recopilar informació per saber l’abast de les incidències. El formulari serà a disposició dels aspirants afectats pels errors logístics en el procés d’oposicions quatre dies, fins divendres.
Segons la Direcció General de Funció Pública, s’han detectat incidències en el desenvolupament de l’organització de les proves que podrien afectar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública. Les proves de concurs d’oposició afectades són les convocatòries amb número de registre 600, 643, 650 i 700.
Alhora, la Generalitat també contrastarà les dades rebudes per aquest nou canal de comunicació amb l’empresa encarregada de l’organització, Cegos, i amb els sindicats.
Amb el formulari, volen avaluar de manera objectiva les incidències que hi ha hagut i, en conseqüència, prendre decisions respecte de les convocatòries. Per tant, de moment, no es donarà resposta personalitzada a les comunicacions rebudes.
El mateix dissabte de les proves, la Generalitat ja va demanar disculpes als afectats i va anunciar que depuraria responsabilitats per les incidències. Funció Pública assenyala que l’empresa encarregada d’organitzar les proves també ha obert una investigació interna per a aclarir els fets.
Els problemes durant les proves han generat crítiques entre l’oposició, i alguns partits i sindicats han demanat la dimissió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de qui depèn la cartera de Funció Pública.
Sindicats com IAC-CATAC van denunciar que l’administració no va fer seguiment de les proves i que l’empresa, que no té seu a Catalunya, va cercar mitjançant una ETT personal que parlés català per a supervisar els exàmens.