Itàlia ofereix un port segur a l’Open Arms per desembarcar les 62 persones rescatades

  • Entre els rescatats hi havia casos que requerien atenció mèdica especialitzada perquè tenen cremades i ferides

VilaWeb

Redacció / ACN

24.11.2019 - 12:27
Actualització: 24.11.2019 - 23:31

Itàlia ha ofert un port segur a l’Open Arms per poder desembarcar les 62 persones que porten a bord des de dimecres a la nit, com ha anunciat a Twitter el fundador de l’ONG, Òscar Camps. De fet, aquest diumenge a la tarda la Guàrdia Costanera italiana ja havia evacuat 11 menors i persones ferides de l’embarcació.

Justament avui, l’embarcació noruega Ocean Viking ha anunciat que ha aconseguit desembarcar al port de Messina (Itàlia) 213 persones que van ser rescatades entre el 19 i el 21 de novembre. Entre els ocupants hi havia 4 dones embarassades i 54 menors sols. Una dona embarassada de bessons i un home amb una ferida de bala ja van ser evacuats a Malta el divendres 22.

L’embarcació noruega ja va declinar desembarcar a qualsevol port de Líbia, que no considera “espai segur”, i va demanar tant a les autoritats marítimes malteses com italianes que els oferissin una alternativa.

Missatge d’emergència a les xarxes socials

El cap de la missió a bord de l’Open Arms, Ricardo Gatti, havia demanat ajuda a través de les xarxes socials després de denunciar que les autoritats italianes no havien respost encara a la petició per poder desembarcar que l’organització humanitària va fer fa tres dies.

‘Hem demanat reiteradament port segur on desembarcar però, de moment, les autoritats responsables no hi han accedit’, ha lamentat l’ONG, que assegura que, entre les persones rescatades, n’hi ha algunes que requereixen atenció mèdica especialitzada per patir cremades i ferides per armes de foc.

Riccardo Gatti ha explicat que la situació ha empitjorat a causa del temporal que afecta la zona on es troben, en aigües territorials italianes, amb pluja i onades de més de tres metres. ‘La situació no es pot aguantar’, ha dit.

Segons Gatti, Trípoli s’oferia a acollir els rescatats, però s’ha descartat aquesta possibilitat perquè no hi ha garanties que aquests migrants rebin una atenció considerada correcta.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor