Open AI presenta Sora, una eina per a crear vídeos hiperrealistes

  • Sora permet de crear vídeos fins de seixanta segons mitjançant instruccions de text · L'eina encara no és disponible per al gran públic

VilaWeb

Redacció

16.02.2024 - 10:46
Actualització: 16.02.2024 - 11:09

Open AI ha presentat una nova eina d’intel·ligència artificial, anomenada Sora –”cel”, en japonès–, que permet de crear vídeos hiperrealistes fins de seixanta segons després d’haver donat instruccions amb un text. En un comunicat, l’empresa explica que Sora permet de generar escenes amb uns quants personatges, però també moviments específics i fons detallats. “El model entén no solament allò que l’usuari ha demanat al missatge, sinó com existeixen aquestes coses en el món físic”, diu Open AI, que ha facilitat uns quants vídeos de mostra, com ara el d’una parella passejant per un parc nevat a Tòquio.

L’empresa reconeix que Sora encara és un projecte en procés i amb defectes clars, com ara a l’hora de simular amb precisió la física d’una escena complexa, però també a l’hora de generar casos concrets de causa i efecte.

“Per exemple, una persona pot mossegar una galeta, però després, és possible que la galeta no tingui cap marca de mossegada. El model també pot confondre els detalls espacials d’una indicació, per exemple, barrejar l’esquerra i la dreta, i pot tenir dificultats amb descripcions precises d’esdeveniments que passen al llarg del temps, com ara seguir una trajectòria de càmera específica”, detalla Open AI.

Tanmateix, més enllà dels defectes, l’empresa diu que la preocupació principal és la seguretat d’aquesta eina. Per això, diuen que treballen amb equips d’experts per provar Sora i monitorar possibles punts conflictius, com ara la desinformació i el contingut d’odi i esbiaixat. En aquest sentit, Open AI ha dit que dissenyava una eina per a ajudar a detectar vídeos generats amb intel·ligència artificial.

Ara mateix, Sora té un accés limitat. Per una banda, el poden fer servir alguns professors de ciberseguretat –per valorar-ne els perills i riscs–, i per l’altra, alguns artistes, dissenyadors i cineastes perquè Open AI tingui més coneixement de com pot ajudar els professionals d’àmbits creatius.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor