19.01.2022 - 21:50
|
Actualització: 19.01.2022 - 22:11
Fa una setmana, la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments va establir que les proves d’antígens passessin a costar 2,94 euros a tot estirar. Les proves s’havien començat a vendre a les farmàcies el juliol de l’any passat, i fins ara el govern espanyol n’havia establert el preu entre els sis euros i els deu. A banda de vendre’n, les farmàcies també fan proves, i d’ençà d’aquest mes de gener, les de Catalunya i les del País Valencià estan autoritzades a comunicar els casos positius que es confirmin en les proves fetes als seus establiments. Se’n fan moltes, de proves, i la pregunta que es fa molta gent és, una vegada fetes, a quin contenidor s’ha de llençar la mostra?
Al començament de la pandèmia, uns quants ajuntaments i més administracions van crear els serveis de recollida de mostres per casos positius de covid-19, especialment els que es comunicaven a les residències. Però més endavant es va decidir que, independentment del resultat, la prova d’antígens feta s’havia de llençar, en acabat, al contenidor del rebuig, incloent-hi el bastonet. Sense reciclar res, per tant. De fet, els experts recomanen que, una vegada feta la prova, es fiqui tot dins un mateix embolcall i es llenci conjuntament. Els únics elements que sí que es poden reciclar a banda són la capsa, en el cas que sigui de cartó, i l’embolcall de plàstic.
És a dir, que no es tracta pas com un medicament usat o caducat, el qual s’ha de dipositar en un contenidor específic situat en les farmàcies adherides, tal com explica l’Agència de Residus de Catalunya. En el cas de les proves d’antígens, s’ha de llençar al rebuig.