11.02.2020 - 17:35
|
Actualització: 11.02.2020 - 20:30
Els organismes de les Nacions Unides han decidit de denominar el nou coronavirus com a Covid-19, segons ha informat el director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, en la conferència de premsa posterior a la reunió, feta aquest matí a Ginebra, amb experts mundials per a tractar el brot de coronavirus a la Xina.
‘Tindre un nom és important per a evitar l’ús d’altres noms que poden ser inexactes o estigmatitzants. També ens dóna un format estàndard per a usar en futurs brots de coronavirus’, ha assenyalat. Segons les directrius de l’OMS, l’Organització Mundial de Sanitat Animal i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, el nom del nou virus no pot referir-se a llocs geogràfics específics, animals o persones.
D’altra banda, ha explicat des de l’OMS es coordina una xarxa de representants en els països membres, així com coordinadors de Nacions Unides (ONU) per a informar-los sobre el brot i sobre les mesures que poden prendre’s. Així mateix, hi ha comunicació directa amb el secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, amb qui s’ha acordat ‘d’aprofitar el poder de tot el sistema de l’ONU en la resposta al Covid-19’.
També s’ha activat un Equip de Gestió de Crisi de l’ONU, que serà dirigit pel cap de les operacions d’emergència de l’OMS, el doctor Mike Ryan. ‘Això ajudarà l’OMS a centrar-se en la resposta de salut, mentre que les altres agències poden aportar la seva experiència a les implicacions socials, econòmiques i de desenvolupament més àmplies del brot’, ha explicat.