07.01.2021 - 17:34
|
Actualització: 07.01.2021 - 18:04
L’Assemblea d’Oci Nocturn ha xifrat en uns 50 milions d’euros els ajuts necessaris per al sector al País Valencià arran de les restriccions acordades per la pandèmia de la covid-19, i han anunciat que es constituïen com a federació per a ser interlocutors directes amb la Generalitat. L’organització vol tenir representació en les reunions convocades per la Generalitat, els sindicats i els empresaris per a tractar la crisi econòmica derivada de la pandèmia, i que es reconegui “l’especial vulnerabilitat i sofriment del sector de l’oci musical i els espectacles”.
En un comunicat, l’entitat recorda que el sector del lleure nocturn “és l’únic que està tancat per imperatiu legal” i que durant aquests darrers deu mesos tan sols ha treballat deu setmanes, prestant serveis d’hoteleria i amb un 30% de la capacitat. “Tenint en compte aquestes condicions excepcionals, i en les quals tan sols un 25% de les pimes han pogut desenvolupar la seva activitat”, l’organització, que aplega trenta-tres associacions, reclama la seva intervenció directa en tot el procés negociador.
Precisament, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat avui una nova línia d’ajuts als sectors econòmics més les noves restriccions adoptades, que es definiran els dies vinents en col·laboració amb els mateixos sectors. Ho ha anunciat després d’haver-se reunit amb la patronal CEV i els sindicats UGT i CCOO. Sense donar-ne gaires detalls, Puig ha indicat que serien ajuts directes i ajuts vinculats al manteniment de les empreses, i ha compromès “el suport més gran possible” de la Generalitat als sectors que més sofreixen les restriccions, sempre dins les limitacions econòmiques existents. Divendres es farà una reunió de caràcter tècnic per a analitzar quins ajuts es poden adoptar i de quines quantitats seran.
L’Assemblea de l’Oci demana ajuts directes al sector, del qual formen part unes 1.500 empreses “a la vora de la fallida”, per valor de 50 milions d’euros, que significaria una aportació mitjana per a les pimes de 30.000 euros i permetria de “compensar els deu mesos de tancament acumulat”. “Cal tenir en compte que el sector ha perdut el 85% de la seva activitat econòmica durant 2020, la qual cosa suposa una reculada de 2.000 milions d’euros i unes pèrdues acumulades de les despeses fixes que no s’han pogut evitar de 275 milions d’euros”, afegeix.
Finalment, el col·lectiu empresarial reclama “respecte per part de l’administració autonòmica cap a tot el sector i la seva cadena de valor, que des que es va iniciar la pandèmia ha estat injustament assenyalat i ha estat víctima de l’estigmatització empresarial i professional”. “L’última –denuncien–, ha estat l’absurda prohibició dels discjòqueis, que manca de qualsevol evidència científica i justificació epidemiològica, la qual cosa suposa un autèntic greuge comparatiu amb el conjunt de l’activitat econòmica.”