L’oci nocturn utilitzarà l’èxit de l’estudi de la sala Apolo per a demanar indemnitzacions a l’administració

  • Les pèrdues al sector des que es va decretar l'estat d'alarma ascendeixen a 17.000 MEUR, segons la patronal Spain Nightlife

VilaWeb

ACN

31.12.2020 - 11:38
Actualització: 31.12.2020 - 11:39

L’oci nocturn utilitzarà la prova pilot que es va celebrar el passat 12 de desembre a la sala Apolo de Barcelona per reclamar responsabilitat patrimonial a l’estat espanyol i a les comunitats autònomes. Segons l’estudi, cap de les 463 persones que van assistir al concert amb mesures de prevenció es va contagiar de coronavirus. “Això confirma que no cal associar l’assistència a un concert amb la presència d’infeccions per covid-19”, ha subratllat la patronal Spain Nightlife en un comunicat. Davant els resultats obtinguts, les associacions del sector ja han assegurat que portaran el tancament de l’oci nocturn als tribunals. Segons Spain Nightlife, les pèrdues de les discoteques i els bars nocturns de l’estat espanyol pugen a 17.000 milions d’euros des que es va decretar l’estat d’alarma.

Per les associacions del sector, els resultats de la prova pilot de l’Apolo constitueixen “un precedent importantíssim” pel que fa a la celebració de concerts en espais tancats. No obstant això, lamenten la “falta de voluntat política” per salvar les empreses del sector i recorden que la celebració d’aquesta prova arriba tard. “Si s’haguessin aprofitat els avenços científics i les noves tecnologies a temps, molts locals estarien funcionant, fins i tot durant el Cap d’Any”, insisteixen.

Pel secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas, els resultats de l’estudi “permeten acreditar que l’administració hauria d’haver ofert la possibilitat d’acollir-se a totes aquestes solucions, molt més proporcionades, igual de segures i molt menys letals que la fórmula fàcil de tancar-ho tot i sense ajudes”.

La prova pilot del passat 12 de desembre va comptar amb el vistiplau del comitè d’Ètica i Investigació Clínica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i amb el suport de Primavera Sound i la fundació Lluita contra la Sida.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor