30.08.2022 - 12:49
|
Actualització: 30.08.2022 - 20:00
L’Ajuntament de Barcelona aquesta setmana ha començat les obres de rehabilitació de l’Hivernacle de la Ciutadella per a restaurar l’edifici i resoldre les patologies detectades després de la darrera actuació que s’hi va fer.
En un comunicat, el consistori detalla que l’edifici, d’uns mil metres quadrats, és catalogat com a bé cultural d’interès nacional i és format per tres naus. Els treballs de rehabilitació duraran un any i s’hi invertiran vora dos milions d’euros.
Què s’hi farà?
Les prioritats són restaurar l’edifici patrimonial, que encara manté l’ús original d’hivernacle, definir la solució tècnica adient per a resoldre les patologies estructurals detectades i acabar tota la restauració interior i exterior de l’Hivernacle. També es dotarà l’edifici d’un sistema de ventilació monitorat i humidificadors.
D’entrada, l’arquitecte Josep Fontserè i Mestres va projectar un hivernacle per a la Ciutadella com a part d’un programa museístic i científic (format per l’Hivernacle, l’Umbracle i el Museu Martorell), i l’edifici es va aixecar segons el projecte de l’arquitecte Josep Amargós i Samarach amb motiu de l’Exposició Universal del 1888, amb una estructura metàl·lica i tancaments de vidre.
“La voluntat és que la ciutadania el pugui tornar a fer servir plenament”
La tinenta de batlle d’Ecologia, Urbanisme, Infrastructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha apuntat que era una obra molt important per a la ciutat i que permetria d’evitar que l’Hivernacle es perdés. “És inclosa dins l’estratègia de rehabilitació i de fer valdre el patrimoni amb una voluntat clara: que la ciutadania el pugui tornar a fer servir plenament”, ha subratllat.