Oberta la inscripció per a la jornada ‘Edusiona’t-Una mirada de pau’ que abordarà el racisme en les aules

  • La Conselleria d'Educació, a través de la Direcció general de Política Educativa, ha obert fins a dimecres que ve 27 de setembre el període d'inscripció per a la jornada 'Edusiona't-Una mirada de pau', especialment dirigida coordinadors d'igualtat i convivència, equips directius, orientadors i representants de les comunitats autònomes. Tots abordaran ferramentes per a detectar conductes de racisme i intolerància en les aules.

VilaWeb
Redacció
21.09.2017 - 18:37

VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Educació, a través de la Direcció general de Política Educativa, ha obert fins a dimecres que ve 27 de setembre el període d’inscripció per a la jornada ‘Edusiona’t-Una mirada de pau’, especialment dirigida coordinadors d’igualtat i convivència, equips directius, orientadors i representants de les comunitats autònomes. Tots abordaran ferramentes per a detectar conductes de racisme i intolerància en les aules.

El seminari està organitzat en col·laboració amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el d’Educació, Cultura i Esport. Se celebra el dilluns i dimarts 16 i 17 d’octubre en el Palau de les Arts de la ciutat de València, informa la Generalitat Valenciana en un comunicat.

L’activitat enfocada a educadors i coordinadors d’igualtat s’emmarca en el projecte Frida, que desenvolupa l’Observatori Español del Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe).

Sota el títol ‘Prevenció i detecció del racisme, xenofòbia i intolerància en l’aula: propostes per a millorar la convivència’, este seminari té entre els seus objectius sensibilitzar la comunitat educativa sobre la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància en les aules.

PAUTES PER PROMOURE LA DIVERSITAT

També pretén dotar als participants de ferramentes per a la identificació de conductes discriminatòries i/o intolerants i proporcionar estratègies per a promoure la igualtat, el reconeixement i el respecte a la diversitat cultural en els centres educatius, així com afavorir l’intercanvi i la transferència d’experiències de la pràctica educativa.

El seminari té una durada total de 13 hores i, durant els dos dies, organitza taules redones, presentacions, ponències i tallers per a divulgar experiències educatives, compartir propostes d’intervenció en l’aula i presentar materials de treball per a educadors.

Entre altres continguts, tractarà assumptes com la convivència positiva, els drets humans i els delictes d’odi. Així mateix, es presentaran propostes com el projecte Frida i el seu manual de suport per a la prevenció i detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància en les aules, o el protocol d’acolliment a l’alumnat desplaçat de la Comunitat Valenciana.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor