14.07.2022 - 16:05
|
Actualització: 14.07.2022 - 16:06
L’editoria Núria Mañé (Vilanova i la Geltrú, 1964) ha estat nomenada nova directora de Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA). Fins ara n’era editora i col·laboradora directa del pare Josep Massot i Muntaner, que n’havia estat el director des de 1970 fins que va morir el vint-i-quatre d’abril. Mañé treballa a l’editorial des de fa quinze anys i considera que l’encàrrec del monestir és una mostra de confiança al treball fet al costat P. Massot: “He vist com treballava, el rigor i la serietat en la feina; evidentment que ni puc ni vull imitar-lo, però la seva manera de fer és present a l’editorial i hi continuarà estant.”
L’editora destaca que és una etapa que afronta amb il·lusió i conscient de la responsabilitat que implica posar-se al capdavant d’una editorial. “El fet que
Publicacions de l’Abadia tingui sis segles d’història no vol dir que no sigui una editorial actual. I ho ha de ser encara més. No volem canviar la nostra personalitat, però sí que podem avançar i innovar en les línies editorials on sempre ens hem mogut i on ens sentim còmodes”, afegeix. El monestir també ha nomenat el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro com a cap del consell de redacció de la revista Serra d’Or. Fins ara és columnista de La Vanguardia i professor de la facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull.
Mañé és llicenciada en documentació per la Universitat Oberta de Catalunya i diplomada en traducció a l’Escola Universitària de Traductors i Intèrprets de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat, entre més càrrecs, com a coordinadora dels col·laboradors externs a l’enciclopèdia Gran Larousse Català, ha transcrit i elaborat els índexs topogràfics i onomàstics de tots els volums de Materials de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. És autora dels contes infantils La carta als Reis i En un poble de pessebre i n’ha traduït diversos en francès i alemany.
Publicacions de l’Abadia de Montserrat es va iniciar l’any 1499, quan l’abat Garcías Jiménez de Cisneros va instal·lar una impremta pròpia al monestir. Compta d’un fons editorial de més de 3.000 títols publicats i les principals matèries són la història, l’art, l’assaig, els estudis de la llengua i literatura, la religió, l’ensenyament de música i de català, i el llibre infantil i juvenil.