Publicitat, reconeixement facial i mode nocturn: així canviarà WhatsApp el 2019

  • Us avancem les principals novetats previstes per a WhatsApp l'any 2019

VilaWeb

Redacció

25.01.2019 - 11:58
Actualització: 28.01.2019 - 20:19

WhatsApp és l’aplicació mòbil més popular. Segons dades de l’aplicació, l’utilitza més de mil milions de persones arreu de 180 països. Aquesta gran popularitat fa que cada actualització introduïda a l’aplicació prengui un relleu considerable. L’expectació és tal que existeixen portals especialitzats com WaBetaInfo que bussegen entre les versions beta de l’aplicació i n’avancen els punts claus abans que s’anunciïn de manera oficial. A continuació, us detallem quines seran les principals novetats de WhatsApp el 2019.

No es pot reenviar missatges més de cinc cops

Una de les grans novetats de WhatsApp, per la seva transcendència social, ja comença a estar disponible a alguns telèfons mòbils. A partir d’ara, els missatges només es podran enviar a més de cinc persones alhora. Si volem reenviar-lo a més gent, haurem de repetir-ho les vegades que vulguem en grups de com a molt cinc contactes. L’objectiu d’aquesta mesura és frenar la propagació massiva de notícies falses, que va esdevenir clau a la campanya electoral de l’ultra-dretà Jair Bolsonaro, president del Brasil, i va causar una onada d’assassinats a l’Índia per notícies falses sobre suposats violadors de nens. De fet, va ser a l’Índia on WhatsApp va instaurar aquesta mesura per primera volta aquest estiu.

Reconeixement facial i de l’empremta per a desblocar-lo

Les converses de WhatsApp són un dels arxius més importants a protegir si volem mantenir la nostra privacitat intacta. De cara als mesos vinents, WhatsApp oferirà la possibilitat de protegir amb la nostra empremta dactilar o amb el reconeixement facial en els dispositius que contemplin aquesta tecnologia. Si activem l’opció, ens demanarà de desblocar l’aplicació cada cop que l’obrim. En cas de fallar diverses vegades, WhatsApp ens demanarà la contrasenya del telèfon.

Publicitat dins de WhatsApp

Tot i ser l’aplicació més utilitzada, històricament ha tingut problemes per a generar ingressos. En un inici calia pagar un euro anual per a fer-la servir, però des de 2016 el model de negoci ha canviat per a fer-la totalment gratuïta. Segons que va explicar el vice-president de WhatsApp Chris Daniels, l’aplicació introduirà publicitat intercalada entre els ‘estats’, similar a les ‘stories’ d’Instagram, dels nostres contactes. De fet, això és quelcom que ja passa a Instagram, que com WhatsApp és propietat de Facebook. Aquesta actualització s’espera durant el primer trimestre de 2019.

Mode nocturn

Moltes aplicacions tenen un mode nocturn que canvia els colors clars de l’aplicació per a tons foscos, i enguany WhatsApp se sumarà a la llista. D’aquesta manera la llum de la pantalla afecta menys els ulls quan la fem servir de nit o en ambients de poca llum.

Classificació dels contactes segons la importància

WhatsApp oferirà la possibilitat d’ordenar els nostres contactes segons la interacció habitual que tinguem amb ells, de manera que puguem trobar abans aquelles persones amb qui parlem més.

Vista prèvia dels vídeos sense obrir els missatges

Des de fa mesos podem llegir i contestar els missatges que rebem per WhatsApp sense haver d’obrir l’aplicació, directament des de la notificació que rebem. Amb aquesta opció, a més, podem llegir el contingut del missatge sense que l’aplicació ens posi les dues marques blaves. Durant el 2019, a més, aquesta opció s’ampliarà i podrem reproduir els vídeos que rebem des de la pestanya de la notificació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor