11.10.2024 - 19:55
|
Actualització: 11.10.2024 - 21:42
Les comunitats autònomes on governa el PP han acordat una sèrie de novetats per a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), i això afecta el País Valencià i les Illes. El document, publicat per la Junta de Castella i Lleó —impulsora de l’acord—, estableix uns criteris de correcció comuns per a tots els exercicis de la prova, excepte en llengua castellana, castellana i llengua estrangera, que aplicaran els seus propis criteris. Una de les novetats és que hi entrarà tot el temari, com passava abans de la pandèmia.
En termes generals, recullen que els examinadors hauran de valorar específicament la capacitat expressiva i la correcció idiomàtica dels estudiants, més enllà del contingut sol·licitat en l’enunciat, en referència a la correcció ortogràfica (grafies, accents i puntuació), la coherència, cohesió, correcció gramatical, lèxica i la presentació.
En concret, les deduccions de puntuació que proposa el document impliquen que es restarà un màxim d’un punt en el cas de l’ortografia, encara que els dos primers errors ortogràfics no es penalitzaran. Quan es repetesca la mateixa falta d’ortografia es comptarà com una sola i a partir de la tercera l’examinador deduirà 0,10 punts, fins a l’esmentat màxim d’un punt menys respecte de la nota establerta sobre el contingut.
A més, per errors en la redacció, en la presentació, falta de coherència, falta de cohesió, incorrecció lèxica i incorrecció gramaticals, l’examinador podrà deduir un màxim de mig punt, encara que es manté que el màxim entre tots els conceptes siga d’un punt menys, per la qual cosa no es podrà donar el cas de restar un punt per ortografia i mig més per la resta de motius.
També han acordat unes dates comunes: la selectivitat al País Valencià i a les Illes es farà del 3 al 5 de juny de 2025. La convocatòria extraordinària serà de l’1 al 3 de juliol.