Les últimes novetats en robòtica col·laborativa i intel·ligència artificial, al DFactory Barcelona

  • El centre tecnològic de la Zona Franca mostra solucions de soldadura, logística, control de qualitat i caragolat de peces

VilaWeb
ACN
20.06.2023 - 16:48
Actualització: 20.06.2023 - 17:46

El DFactory Barcelona ha acollit avui la jornada ‘We are Cobots’ per mostrar les últimes novetats en robòtica col·laborativa i intel·ligència artificial. Organitzat per Universal Robots, juntament amb OnRobot, Robotnik i Siemens, l’esdeveniment al hub tecnològic de la Zona Franca ha mostrat solucions de soldadura, logística, control de qualitat i caragolat de peces, entre d’altres. S’han pogut veure braços robòtics de classificació de productes i de trasllat de paquets, que controlaven l’acabat d’una aixada o que movien amb precisió les peces d’un tauler d’escacs. “El creixement del sector de la robòtica és exponencial en els darrers 10 anys”, ha assenyalat Jordi Pelegrí, mànager a Espanya i Portugal d’Universal Robots.

“Els processos de fabricació requereixen cada vegada de més flexibilitat i adaptació a les necessitats de l’usuari. Canviem més ràpidament de productes i el que demandem és que l’entorn productiu s’ajusti”, ha continuat Pelegrí. “I aquí és on entra la robòtica col·laborativa o ‘cobots'”, ha puntualitzat el mànager d’Universal Robots, que ha organitzat aquest ‘punt de trobada’ al DFactory per mostrar les últimes novetats i tendències en robòtica col·laborativa i IA a més de dos-cents enginyers, directors executius i responsables industrials. “Es tracta d’un sector en clar creixement i amb cada vegada més aplicacions i possibilitats”, ha volgut deixar clar Pelegrí, que ha apuntat directament a les petites i mitjanes empreses.

“El teixit industrial de Catalunya està format el 96% per pimes. I aquesta nova tecnologia dels ‘cobots’ és de molt fàcil aplicació, flexible i es pot programar sense coneixements informàtics i a mode usuari”, ha afirmat el mànager a Espanya i Portugal d’Universal Robots. “No és una tecnologia gens complexa. I la rendibilitat de la inversió versus el cost és inferior a un o dos anys”, ha precisat Pelegrí, que ha calculat que ja han venut uns setanta-cinc mil robots col·laboratius a escala mundial, amb un creixement del 30% anual. Finalment, la jornada ‘We are cobots’ s’ha complementat amb l’experiència exitosa de diversos clients com BonÀrea –amb l’automatització del seu magatzem logístic a Guissona-, Plàstiques Puig i HP.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor