09.06.2022 - 12:48
|
Actualització: 09.06.2022 - 16:25
Nova jornada de protesta dels sindicats d’educació USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, UGT, USOC, Professors de Secundària i CGT amb motiu de la manca de l’acord amb el Departament d’Ensenyament. Els docents fan una aturada de tota la jornada. A les 11.30 s’han concentrat a la plaça de la Universitat de Barcelona i s’han manifestat fins a la plaça de Sant Jaume, al davant de la Generalitat. Amb aquesta, es posarà punt final a un cicle de vagues que es va iniciar el març, tot i que no descarten fer-ne més al setembre.
En un comunicat, els sindicats indiquen que ahir l’equip del conseller Cambray va presentar una proposta que plantejava reduir una hora lectiva tant a primària com a secundària el curs 2023-2024. No obstant això, consideren que és una mesura insuficient i exigeixen que la reducció s’apliqui al curs 2022-2023.
Avui 9a jornada de #VagaEducació. Depèn de @educaciocat que sigui la darrera o l'aperitiu d'un curs 22-23 ple de mobilitzacions. Volem #NegociacióRealJa!
Ens trobem a les 11 30 a Plaça Universitat. Vine amb #CCOO! pic.twitter.com/IQVYWaUfsv— CCOOEducació Pública (@CCOOpublica) June 9, 2022
📢 Nova manifestació multitudinària en defensa de l'educació pública.
🗣️ "No són 5 dies de vacances, són 10 anys de retallades"#VagaEducació #CambrayDimissió#NegociacióRealJa pic.twitter.com/TfZDJ5J8OB
— USTEC•STEs (IAC) (@USTECSTEs) June 9, 2022
Després de les convocatòries del mes de març, no hi ha hagut cap reconciliació entre els sindicats i el departament. Ahir es van reunir les dues parts, però tampoc no es va arribar a cap acord. És per aquest motiu que les demandes d’aleshores continuen vigents. Segons els sindicats, l’objectiu és revertir les retallades, millorar les condicions laborals i aconseguir el 6% d’inversió pública per garantir que l’alumnat pugui accedir a l’educació pública amb la qualitat que es mereix.
Educació reclama normalitat en l’inici del curs
La secretària de Transformació Educació del departament, Núria Mora, ha afirmat que hi haurà noves propostes sempre que els sindicats tornin a les meses sectorials i es pugui negociar en aquest context. En declaracions a TV3, els ha retret que parlin d’un curs sense normalitat perquè les condicions laborals no es poden revertires totes ara mateix i ha demanat que el curs s’iniciï amb normalitat.
El seguiment de la vaga del sector educatiu públic és del 3,44%, segons les dades comunicades a les 12.00 pel 78,62% dels centres a Educació. On hi ha hagut més seguiment és al Consorci d’Educació de Barcelona, amb un 7,92%. Tanmateix, es tracta de la mobilització menys nombrosa del cicle de protestes. Els sindicats ho reconeixen i ho relacionen amb l’esforç que suposa fer vaga, però insisteixen que el malestar hi és i que no marxaran.
Afectacions en el trànsit
La protesta té afectacions en algunes línies de bus del transport públic i no hi ha circulació del trànsit a la zona de la plaça de la Universitat, plaça de Catalunya i a via Laietana.
ACTUALITZACIÓ
⚠️🚌 Línies D50, H16, V13, V15, 19, 22, 24, 39, 52, 55, 59, 63 i 67 #busbcn: per manifestació, sense circulació a la zona de plaça de la Universitat, plaça de Catalunya i via Laietana. Seguim indicacions de @GUBBarcelona.https://t.co/PMxviQY75V pic.twitter.com/qffwnYmSKC— TMBinfo (@TMBinfo) June 9, 2022