24.10.2015 - 02:00
Aquest cap de setmana arriba la sisena edició de Mercat de Mercats. Enguany reuneix 23 parades de mercats de Barcelona, 20 productors de proximitat i qualitat, 10 cellers de vins i caves de Catalunya, 14 bars i restaurants de mercat i de la ciutat, 20 xefs a l’aula gastronòmica, 14 més a la zona de tapes i 15 estrelles Michelin a la Plaça de la Catedral de Barcelona. A més, s’estrena la iniciativa del ‘país convidat’, que s’inagura amb Perú, amb el cuiner Gastón Acurio i la seva ‘Pandilla de la leche de tigre’, que explicaran i elaboraran en directe plats representatius de la cuina peruana.
Les parades de mercat que hi seran presents procedeixen dels mercats de La Boqueria, Santa Caterina, Felip II, Lesseps, La Llibertat i de Galvany. Enguany, alguns d’aquests paradistes oferiran un “Producte estrella” acompanyat d’una recepta, que s’ofereix al visitant amb voluntat de posar en valor el gran protagonista d’aquesta trobada: el producte.
Com en edicions anteriors, els productes agroalimentaris artesans fets a Catalunya tindran un espai destacat a la fira, amb productors i elaboradors de les diferents D.O. i D.O.P. de Catalunya.
Les demostracions culinàries de l’Aula gastronòmica comptaran amb alguns dels grans xefs: Oriol Rovira, Nandu Jubany, Oriol Balaguer, Eduard Xatruc, Mateu Casañas, Oriol Castro, Xavier Franco, Carles Gaig, Ever Cubilla, Mey Hoffman, Marc Gascons, Jordi Herrera o Raúl Balam, entre més. L’Aula tast canvia de format, i no només s’hi farà els tast de vins, sinó que també s’hi podrà assistir a degustacions de tot tipus de productes.
Mercat de Metcats és una festa gastronòmica que trasllada el millor dels mercats de la ciutat al carrer per reivindicar la qualitat dels seus productes. Està organitzat per l’Institut Municipal de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, i en la darrera edició va tenir més de 265.000 visitants.