Nou allotjaments turístics comencen tràmits per obrir a Barcelona després del Peuat

  • Nou projectes de nous allotjaments turístics a Barcelona han rebut un informe favorable previ a la sol·licitud de la llicència per part de l'Ajuntament des que aquest va aprovar el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (Peuat).

VilaWeb
Redacció
24.08.2017 - 09:50

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

Nou projectes de nous allotjaments turístics a Barcelona han rebut un informe favorable previ a la sol·licitud de la llicència per part de l’Ajuntament des que aquest va aprovar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat).

Els nou sumen unes 900 places i se situen en zones en les quals el Peuat permet obrir nous establiments, en els districtes de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris, han detallat fonts municipals a Europa Press.

D’aquests nous allotjaments turístics que pretenen obrir a la ciutat a les zones permeses, quatre són hotels, tres són pensions, un és un apartament turístic, i un altre és un alberg.

El Peuat divideix la ciutat en una zona 1 de decreixement, en la qual no es podran obrir nous establiments encara que tanquin altres –Ciutat Vella, part de l’Eixample i els barris de Poblenou, Vila Olímpica, Poble Sec, Hostafrancs i Sant Antoni–; una zona 2 de congelació –només podran obrir nous si tanquen actuals– i les zones 3 i 4, de creixement limitat.

És a les zones 3 i 4 en les quals el Peuat permet l’obertura de nous allotjaments turístics; en la 3 podran obrir sempre que no se superi la densitat màxima prevista de places, mentre que la 4 correspon a les àrees de transformació de la ciutat: la Marina del Prat Vermell, la Sagrera i l’àmbit nord del 22@.

ESTABLIMENTS ACTUALS

Existeixen 6.035 establiments a la zona 1, que sumen 95.832 places –d’elles, 33.240 són habitatges d’ús turístic, sense tenir en compte les il·legals, i 53.886 són d’hotels, apartahotels, pensions i apartaments turístics–, i a la zona 2 hi ha 3.426 establiments, amb 44.965 places.

A la zona 3 hi ha 1.126 establiments –1.041 són habitatges d’ús turístic, i 53 són hotels, apartahotels, pensions o apartaments turístics–, que sumen 17.167 places; a la zona 4, només hi ha 13 habitatges d’ús turístic i un hotel, amb 420 places en total.

El Peuat –que regula els establiments d’allotjament turístic, albergs de joventut, residències col·lectives i habitatges d’ús turístic– va entrar en vigor al març després de ser aprovat en el ple de gener amb el vot a favor del Govern de BComú i PSC i d’ERC, l’abstenció de la CUP i el rebuig del grup Demòcrata, Cs i PP.

ERC va aconseguir un acord amb l’executiu d’Ada Colau condicionant el seu suport a reforçar el pla de xoc contra pisos turístics il·legals i a reconsiderar els hotels previstos en Drassanes –al que no se li ha atorgat llicència– i Rec Comtal i l’alberg de Vila Olímpica.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor