24.08.2017 - 09:50
BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)
Nou projectes de nous allotjaments turístics a Barcelona han rebut un informe favorable previ a la sol·licitud de la llicència per part de l’Ajuntament des que aquest va aprovar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat).
Els nou sumen unes 900 places i se situen en zones en les quals el Peuat permet obrir nous establiments, en els districtes de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris, han detallat fonts municipals a Europa Press.
D’aquests nous allotjaments turístics que pretenen obrir a la ciutat a les zones permeses, quatre són hotels, tres són pensions, un és un apartament turístic, i un altre és un alberg.
El Peuat divideix la ciutat en una zona 1 de decreixement, en la qual no es podran obrir nous establiments encara que tanquin altres –Ciutat Vella, part de l’Eixample i els barris de Poblenou, Vila Olímpica, Poble Sec, Hostafrancs i Sant Antoni–; una zona 2 de congelació –només podran obrir nous si tanquen actuals– i les zones 3 i 4, de creixement limitat.
És a les zones 3 i 4 en les quals el Peuat permet l’obertura de nous allotjaments turístics; en la 3 podran obrir sempre que no se superi la densitat màxima prevista de places, mentre que la 4 correspon a les àrees de transformació de la ciutat: la Marina del Prat Vermell, la Sagrera i l’àmbit nord del 22@.
ESTABLIMENTS ACTUALS
Existeixen 6.035 establiments a la zona 1, que sumen 95.832 places –d’elles, 33.240 són habitatges d’ús turístic, sense tenir en compte les il·legals, i 53.886 són d’hotels, apartahotels, pensions i apartaments turístics–, i a la zona 2 hi ha 3.426 establiments, amb 44.965 places.
A la zona 3 hi ha 1.126 establiments –1.041 són habitatges d’ús turístic, i 53 són hotels, apartahotels, pensions o apartaments turístics–, que sumen 17.167 places; a la zona 4, només hi ha 13 habitatges d’ús turístic i un hotel, amb 420 places en total.
El Peuat –que regula els establiments d’allotjament turístic, albergs de joventut, residències col·lectives i habitatges d’ús turístic– va entrar en vigor al març després de ser aprovat en el ple de gener amb el vot a favor del Govern de BComú i PSC i d’ERC, l’abstenció de la CUP i el rebuig del grup Demòcrata, Cs i PP.
ERC va aconseguir un acord amb l’executiu d’Ada Colau condicionant el seu suport a reforçar el pla de xoc contra pisos turístics il·legals i a reconsiderar els hotels previstos en Drassanes –al que no se li ha atorgat llicència– i Rec Comtal i l’alberg de Vila Olímpica.