Niubó atura l’aplicació de la sisena hora, una de les mesures pactades amb els Comuns

  • La consellera d'Educació vol acabar-ne de parlar amb els Comuns per saber si és la millor opció per a atendre dificultats, reforçar aprenentatges i equiparar els alumnes

VilaWeb
La consellera d'Educació i Formació Professional, Esther Niubó, en una imatge d'arxiu.
Redacció / ACN
03.10.2024 - 14:23
Actualització: 03.10.2024 - 15:43

La consellera d’Educació, Esther Niubó, ha explicat que calia estudiar si la sisena hora era la millor opció per a atendre dificultats, reforçar aprenentatges i equiparar els alumnes. En una entrevista a Els matins de TV3, ha dit que volia acabar-ne de parlar amb els Comuns. La recuperació de la sisena hora és, precisament, una proposta recollida en el pacte a què va arribar el PSC amb el partit de Jéssica Albiach.

Niubó ha considerat que hi havia un consens sobre les necessitats i ha demanat d’avaluar si la sisena hora era la mesura més adient o n’hi podia haver més. A més, ha insistit que no es podien prendre decisions en contra de la comunitat educativa.

Entre més qüestions, la consellera també ha expressat la voluntat d’incorporar la gratuïtat de l’infantil 1 a partir del curs vinent, però ho ha vinculat directament a tenir pressupost nou, perquè ha considerat que sense nous comptes ni millora pressupostària, difícilment es podria fer. Ha apuntat que això havia d’anar acompanyat d’un augment de l’oferta de places d’escola bressol pública.

Niubó també ha parlat de la jornada intensiva i ha dit que s’havia d’esperar a saber el resultat d’uns quants informes per veure si era una mesura eficaç, efectiva i necessària. A més, ha defensat que s’havia de treballar conjuntament amb direccions, professors i famílies.

D’una altra banda, ha expressat el compromís de repensar el procés de preinscripció de la formació professional perquè els estudiants sabessin la plaça al juliol. Sobre això, ha tornat a vincular el fet de tenir nou pressupost amb poder ampliar les places públiques d’FP. No ha concretat quin hauria de ser el número, però sí que ha dit que els cinc mil estudiants que no havien obtingut plaça aquest curs mostraven el marge de millora que hi havia. Tanmateix, ha recordat que hi havia unes nou mil places vacants i que era necessari d’ajustar l’oferta a les necessitats productives de cada territori.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor