La I Nit de l’Edició i la Lectura premia Xavier Grasset, Josep M. Jaumà i Cati Moyà

  • La Institució Francesc de Borja Moll ha impulsat aquesta celebració per fomentar la lectura i el món editorial a les Illes

VilaWeb

Redacció

01.12.2024 - 10:59
Actualització: 01.12.2024 - 19:10

Ahir al monestir de la Real de Palma es va fer per primera vegada la Nit de l’Edició i la Lectura, impulsada per la Institució Francesc de Borja Moll per fomentar la lectura i el món editorial a les Illes. S’hi van atorgar tres premis al voltant de la figura de Ramon Llull a persones que han dedicat esforços a promoure la lectura.

El primer guardó, l’Ars Magna, en referència de la gran obra de la teoria del coneixement de Llull, ha estat lliurat al periodista Xavier Grasset. Grasset ha dit que incorporar els llibres a l’espai del Més 324 va ser una veritable “il·luminació lul·liana”, amb prop de 4.000 títols i autors que van passar pel plató.

El premi Miramar, que rep el nom en referència on va crear l’escola de coneixement d’idiomes, es dedica a l’ofici de la traducció. L’ha rebut Josep Maria Jaumà. El premi Arbre de Ciència ha estat per a la periodista Cati Moyà. I per fer valdre l’ofici dels llibreters, el reconeixement de mèrits ha estat per a Miquela Serra, amb trenta-dos anys al capdavant de la llibreria Quart Creixent de Palma, que es retira aquesta setmana, i per a Maria Barceló i Miquela Torrens, que durant trenta-cinc anys han capitanejat la llibreria Lluna.

Als certàmens vinents, hi haurà tres guardons més, que aniran destinats als millors plans dinamitzadors de les biblioteques públiques i de les biblioteques escolars i a un club de lectura destacat durant l’any. Carles Duarte i Antoni Mir, president i soci fundador, respectivament, de la Institució Moll, han explicat els objectius d’aquests premis, per a reconèixer la contribució al foment de la lectura, a més d’explicar el procés de creació dels guardons, per l’artista Georgina Gamundí. Duarte ha destacat les aportacions de “traductors, periodistes, bibliotecaris i llibreters”, i Mir la necessitat de “posar en valor el paper de l’editor, que és l’inici de la cadena del llibre”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor